ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα τριήμερο με τζαζ κι όχι μόνο

Εικόνα του άρθρου Ένα τριήμερο με τζαζ κι όχι μόνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2019, 14:07
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το 17ο Preveza Jazz Festival ετοιμάζεται για το τριήμερο 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου. Για τρεις μέρες, στο λιμάνι της Πρέβεζας θα κυριαρχήσουν οι ρυθμοί τζαζ κι όχι μόνο, καθώς μία από τις προσκεκλημένες είναι η Δήμητρα Γαλάνη.  

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ, στις 31 Μαΐου, θα ξεκινήσει με τον αυστριακό ήχο της τζαζ από το σύνολο των Month of Sundays. Θα ακολουθήσει το σουηδικό κουαρτέτο Filip Jers και τέλος οι Septeto Internacional, το επταμελές σχήμα που αντιπροσωπεύει την ελβετική συμμετοχή και απαρτίζεται ωστόσο από επτά μουσικούς από την Ευρώπη και την Κούβα.

Τη δεύτερη μέρα, 1 Ιουνίου, στη σκηνή του φεστιβάλ θα εμφανιστούν ο τρομπετίστας Ernie Hammes από το Λουξεμβούργο και η ολλανδική μπάντα Things I Can’t Control (με επιρροές από φολκ και indie rock), ενώ η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is θα κάνουν ένα μουσικό αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κοέν.

Την τρίτη μέρα του φεστιβάλ θα ανοίξει το κουιντέτο Yiasena και στη συνέχεια θα εμφανιστεί η Δήμητρα Γαλάνη μαζί με τον Θωμά Κωνσταντίνου, δεξιοτέχνη στο ούτι και στα παραδοσιακά όργανα, και τον τζαζίστα-πιανίστα Σπύρο Μάνεση. Οι τρεις τους θα παρουσιάσουν μια παράσταση με μουσικές επιρροές από Ανατολή και Δύση. 

Φέτος για πρώτη φορά στο φεστιβάλ θα υπάρχει και street food ασιατικής και αφρικάνικης κουζίνας.

Στη διοργάνωση του φεστιβάλ συμμετέχουν η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο Δήμος Πρέβεζας και το Preveza Jazz Festival. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των πρεσβειών και ινστιτούτων της Αυστρίας, Ολλανδίας, Ελβετίας, Σουηδίας, Μεγάλης Βρετανίας  και Λουξεμβούργου, ενώ για δεύτερη χρονιά μεγάλος χορηγός είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.



* Φωτογραφία από την περσινή διοργάνωση του φεστιβάλ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back