ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα «ταξίδι» που τελειώνει με μία βιντεοπροβολή

Εικόνα του άρθρου Ένα «ταξίδι» που τελειώνει με μία βιντεοπροβολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2017, 00:33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πριν από δύο χρόνια, η Opera Feel Anthropic παρουσίασε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών την «Όπερα της πεντάρας» των Bertolt Brecht & Kurt Weil. Την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία, θα προβληθεί βιντεοσκοπημένη η παράσταση αυτή, με την είσοδο για το κοινό να είναι ελεύθερη.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Όπερας Feel Anthropic: «Η υλοποίηση και πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού ολοκληρώνεται με την προβολή της παράστασης, της δικής μας ‘Όπερας της Πεντάρας’. Ένα προσωπικό στοίχημα που μόνο με συνέπεια και συλλογική δουλειά θα μπορούσε να επιτευχθεί». Η Ειρήνη Δόβα, καθηγήτρια Μονωδίας-Υψίφωνος και από τα βασικά στελέχη της Όπερας Feel Anthropic, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Δυο χρόνια μετά την παρουσίασή της, τον Μάιο του 2015, μόνο ευγνωμοσύνη αισθάνομαι για όσα διδάχθηκα από το ταξίδι που περιείχε τα πάντα! Μοναχικό αλλά ουσιαστικό, κατάφερε να διατηρήσει ό,τι ήταν αληθινό και αυθεντικό…».

Τη σκηνοθεσία της παράστασης είχε κάνει ο Κωστής Μπασογιάννης, τη φωνητική διδασκαλία η Ειρήνη Δόβα, τη μουσική διδασκαλία ο Κωνσταντίνος Αχίλλιος Τσιρούκης, την κινησιολογία η Λάουρα Τσιάτη, τα κοστούμια και τα σκηνικά ο Λεωνίδας Θεοδωρίδης. Ερμηνευτές: Παναγιώτης Νάκος, Μαρία-Ελένη Ευαγγελάκη, Δημήτρης Ράδης, Μαίρη Παπαπανικολάου, Μπάμπης Συμεωνίδης, Βασίλης Μπούτσικος, Ειρήνη Δόβα, Αναστασία Ζώη, Μαρία-Φανή Μπανόλα, Σπύρος Πατέλης, Θανάσης Κορλός, Μαρία Φίνου, Παρασκευή Αντωνίου, Ειρήνη Καπέλη. Στο πιάνο ήταν ο Κωνσταντίνος Αχίλλιος Τσιρούκης και η Γεωργία Αναστάση, στα πνευστά ο Ελευθέριος Καραγιάννης και στο ακορντεόν η Σοφία Πατσιούρα.  

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3