ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα συμπόσιο για τον εγκέφαλο

Εικόνα του άρθρου Ένα συμπόσιο για τον εγκέφαλο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2018, 15:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συμπόσιο με τίτλο «Πώς Μαθαίνει ο Εγκέφαλος; (ΠΜΕ)» διοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, το ΤΕΙ Ηπείρου και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από 1 έως 3 Ιουνίου στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης» της πανεπιστημιούπολης.

Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας. Νευροεπιστήμονες, εκπαιδευτικοί, αξιολογητές εκπαιδευτικού έργου, ειδικοί της νοημοσύνης και της τεχνητής νοημοσύνης, φιλόσοφοι, καλλιτέχνες, γονείς, φοιτητές: όσοι έχουν κάτι να πουν, θα συμμετάσχουν σε 18 συνεδρίες.

«Γιατί ένα τέτοιο συμπόσιο; Γνωρίζομε, άραγε – πράγματι; – πώς μαθαίνει το όργανο που όλοι ‘εκπαιδεύομε’; Αν δεν απαντήσομε σ’ αυτό το θεμελιώδες ερώτημα, καμιά επιτροπή εκπαίδευσης, και καμιά σχολή, και καμιά αρχή αξιολόγησης, και κανένας υπουργός (παιδείας ή άλλος) δεν είναι δυνατόν να λύσει το πρόβλημα της σπατάλης εγκεφάλων. Οσοδήποτε καλές προθέσεις και αν έχει. Δεν είναι θέμα προθέσεων. Είναι αδύνατον, με τη μαθηματική έννοια του όρου: Η απάντηση στο ερώτημα αποτελεί προαπαιτούμενο» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοργάνωσης.

Σημειωτέον ότι τρεις από τις συνεδρίες του συμποσίου θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, και θα είναι ανοιχτές για το κοινό.

Κατά τα άλλα, η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες (απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή http://pme.conf.uoi.gr/index.php/engrafes/). Συντονιστής του συμποσίου είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Ιατρικής Εκπαίδευσης Γιάνης Δημολιάτης.

Το πρόγραμμα του συμποσίου εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back