Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα σενάριο ατυχήματος στη σήραγγα Παραμυθιάς

Εικόνα του άρθρου Ένα σενάριο ατυχήματος στη σήραγγα Παραμυθιάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2022, 18:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έγινε και η μεταμεσονύχτια άσκηση ασφάλειας στη σήραγγα Παραμυθιάς της Εγνατίας οδού.

Το σενάριο αφορούσε ένα επιβατικό όχημα που κινείται επί της Εγνατίας οδού από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα και του οποίου ο οδηγός εντός της σήραγγας χάνει τον έλεγχο,  προσκρούει στα τοιχώματα και ακινητοποιείται. Ο οδηγός δε, εγκλωβίζεται. Επιπλέον, τέσσερα οχήματα που κινούνται στον ίδιο κλάδο κυκλοφορίας εισέρχονται διαδοχικά στην σήραγγα πριν γίνει αντιληπτό το ατύχημα από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας και ενεργοποιηθούν οι απαγορευτικές σημάνσεις εισόδου στη σήραγγα (π.χ. φωτεινοί σηματοδότες, LCS) και οι μπάρες αποκλεισμού της κυκλοφορίας στον αριστερό κλάδο (στην είσοδο της σήραγγας Παραμυθιάς). Τα οχήματα σταματούν λίγα μέτρα πιο πίσω από το σημείο του συμβάντος και οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες τους από άγνοια του κινδύνου που διατρέχουν, δεν εγκαταλείπουν άμεσα τον χώρο και τα οχήματά τους. Ένας εξ αυτών κάνει χρήση ενός εκ των SOS τηλεφώνων της σήραγγας.

Την ίδια ώρα, από τον κινητήρα του οχήματος αρχίζει να βγαίνει έντονος καπνός και ο οδηγός ενός άλλου οχήματος καλεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αρχίζει η κινητοποίηση των χρηστών των τεσσάρων οχημάτων για να διαφύγουν, εκτός από έναν συνοδηγό  που κάνει χρήση πυροσβεστήρα, ενώ παραμένει εγκλωβισμένος εντός του οχήματος ο οδηγός του οχήματος που βγάζει καπνό.

Τη διαχείριση όλου αυτού του περιστατικό αναλαμβάνουν άμεσα οι ομάδες άμεσης επέμβασης της Εγνατίας, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, η Τροχαία και το ΕΚΑΒ.

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την άσκηση που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης.







ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back