ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα ράλι στην Πίνδο

Εικόνα του άρθρου Ένα ράλι στην Πίνδο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2020, 14:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To ιστορικό ράλι Ελλάδας-Πίνδος 2020 πρόκειται να γίνει το τριήμερο 11 έως 13 Σεπτεμβρίου, με τις διαδρομές να ξεκινούν από τα Γιάννενα. Η διοργάνωση ήταν να γίνει τον Μάρτιο, αλλά πήρε αναβολή λόγω covid-19.

Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 23 πληρώματα. Ανάμεσά τους και ο οδηγός Γιώργος Δελαπόρτας ο οποίος με συνοδηγό τον Σπύρο Μουστάκα είχαν κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο φημισμένο Ράλι Monte Carlo το 2018.

Οι διαδρομές του αγώνα περιλαμβάνουν αναβάσεις και καταβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου. Οι διαδροµές της πρώτης ημέρας (εκκίνηση Παρασκευή 11/9 στις 12 το µεσημέρι από την πλατεία Μαβίλη των Ιωαννίνων), ξεκινούν από τα Τζουµέρκα, για να συνεχίσουν προς την Ελάτη Τρικάλων, να επιστρέψουν µέσω Καστανιάς και Χαλικίου στο Μέτσοβο, όπου και η πρώτη ανασυγκρότηση ύστερα από 8 ώρες οδήγησης, και να συνεχίσουν µε δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές στην καρδιά της Πίνδου, ώστε να καταλήξουν γύρω στις 12 τα µεσάνυχτα πάλι στα Γιάννενα. 

Η δεύτερη ημέρα (εκκίνηση Σάββατο 12/9 στις 9:30 το πρωί), περιλαμβάνει διαδρομές στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, (Φραγκάδες, Βωβούσα), καταλήγει για µμεσημεριανή ανασυγκρότηση στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, και συνεχίζει για να καταλήξει το απόγευμα στο Πάπιγκο.

 Το τελευταίο σκέλος του αγώνα, περιλαμβάνει διαδρομές στη βορειοδυτική πλευρά του νομού, όπου αγγίζοντας τα ελληνοαλβανικά σύνορα, περνώντας από το -πεσμένο πλέον- Θεογέφυρο, ανεβαίνοντας µέσα από τους αμπελώνες στη Ζίτσα, θα καταλήξει τελικά στο Μονοδένδρι, όπου και θα είναι ο τερματισμός του αγώνα.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Α.Σ.Ι.Σ.Α (Αγωνιστικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων). 

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.pindos.org όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τόσο τη διαδρομή των πληρωμάτων όσο και τη βαθμολογική τους κατάταξη.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον Δήμο Ιωαννιτών και όλους τους χορηγούς για τη στήριξή τους, και ιδίως τους μεγάλους χορηγούς του αγώνα, τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» και την εταιρία «Χήτος».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back