Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα πραγματικά μεγάλο live στην πόλη

Εικόνα του άρθρου Ένα πραγματικά μεγάλο live στην πόλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2018, 14:58
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Οι Algiers είναι μια ιδιαίτερη μπάντα, από τη Ατλάντα των ΗΠΑ και έρχεται στο Route 66. Αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά, καθότι έχουμε συνηθίσει πλέον σημαντικές μπάντες που περιλαμβάνουν τα Γιάννενα στις ελληνικές τουρνέ τους.

Ωστόσο, οι Algiers έρχονται στα Γιάννενα και το Route 66 σε μια πολύ μεγάλη στιγμή της καριέρας τους, ως το πιο σημαντικό ίσως ανερχόμενο δισκογραφικά alternative συγκρότημα του σύγχρονου ροκ εν ρολ. Η περιγραφή είναι κυριολεκτική σε όλες τις λέξεις της, παρότι η μπάντα έχει δέκα χρόνια ζωής. Δισκογραφικά υπάρχουν τα τελευταία πέντε, από το single Blood που το ακολούθησε το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ. Φέτος, έχουν έναν από τους δέκα καλύτερους ξένους δίσκους της χρονιάς, το The Underside of Power, που «παντρεύει» πράγματα φαινομενικά αταίριαστα (όταν δεν υπάρχει το απαιτούμενο ταλέντο).

Μόνο και μόνο με τους λόγους επιλογής του ονόματός τους, οι Algiers υπογράφουν και το μανιφέστο τους που δεν είναι μόνο μουσικό: η αναφορά στην πρωτεύουσα της Αλγερίας είναι μια συνειδητή αναφορά στον αγώνα κατά των αποικιοκρατών, με όλα τα χαρακτηριστικά που συγκέντρωσε αυτός.

Όσο για του μουσικό τους ύφος, οι Algiers «μπολιάζουν την γκόσπελ με το ποστ-πανκ» όπως έγραψε το περιοδικό The Wire για το πρώτο του σινγκλ. Σε απλούστερα ελληνικά, ακούστε τους Birthday Party, τους Gun Club, αρκετό ύστερο Νικ Κέιβ και κάμποσους 16 Horsepower και παρότι θα αντιληφθείτε το ηχόχρωμα, δεν θα έχετε ακόμα ακούσει τι ακριβώς είναι οι Algiers

Η συναυλία που μέχρι την επόμενη τεράστια (συζητιούνται διάφορα, έχετε υπομονή), θα είναι το κορυφαίο μουσικό γεγονός στα Γιάννενα για το νέο έτος, θα γίνει στο Route 66 στις 11/2. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21.00 και τα εισιτήρια πωλούνται προς 12 ευρώ (τα πρώτα 50) στην προπώληση και κατόπιν, 15 ευρώ. Σημεία προπώλησης στο Route 66, στο Rock Shop και στην Κούνια Μπέλα.






ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Γιαννοπουλος Γιωργος
Εκ μερους του Route66 σε ευχαριστουμε για το αξιολογο αρθρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back