Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα πικνίκ με… απ’ όλα στην παραλίμνια περιοχή

Εικόνα του άρθρου Ένα πικνίκ με… απ’ όλα στην παραλίμνια περιοχή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2024, 10:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών διοργάνωσε άλλη μια σειρά εκδηλώσεων στον δημόσιο χώρο, αυτή τη φορά στην παραλίμνια περιοχή της πόλης.

Το τρίτο πικνίκ, μετά τα Λιθαρίτσια και το Άλσος ήταν διήμερο και είχε… απ’ όλα: εκδηλώσεις, περιηγήσεις, παράσταση καραγκιόζη, πλανητάριο κ.α.

Οι εκδηλώσεις έγιναν στη Διονυσίου Φιλοσόφου, που ήταν κλειστή για τα οχήματα, τις δύο μέρες των εκδηλώσεων.

«Το διήμερο εκδηλώσεων στο παραλίμνιο μέτωπο εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων με τις οποίες προσπαθούμε να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το δημόσιο χώρο, είτε σε επίπεδο αισθητικής, είτε σε επίπεδο λειτουργίας και χρήσης» τόνισε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Είπε ακόμα ότι αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία και ότι απευθύνονται «κυρίως προς τους νέους ανθρώπους, προσπαθώντας να τους δείξουμε εναλλακτικές προτάσεις για να περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους».

Σχετικά με την πεζοδρόμηση της παραλίμνιας περιοχής, ο κ. Μπέγκας είπε ότι η δημοτική αρχή κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη μια σειρά ζητήματα και να λυθούν. «Η παραλίμνιος περιοχή πρέπει να αποδοθεί ελεύθερη χωρίς οχήματα στους πολίτες», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

Τη διοργάνωση συντόνισε η Έλενα Σιόντη, συνεργάτιδα δημάρχου και συμμετείχαν και εθελοντές-τριες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back