ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα περιβαλλοντικό βραβείο στον Δήμο Ιωαννιτών

Εικόνα του άρθρου Ένα περιβαλλοντικό βραβείο στον Δήμο Ιωαννιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2022, 16:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με το βραβείο «Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ευαισθητοποίησης» τιμήθηκε ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της Διεθνής Έκθεσης Τεχνολογιών Περιβάλλοντος «VERDE.TEC», που έγινε στις 18-20 Μαρτίου 2022  στον εκθεσιακό χώρο του MEC Παιανίας.

Η διάκριση αφορά το «Πρότυπο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης - Ευαισθητοποίησης για την Προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων», που σχεδίασε το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, στο οποίο ο Δήμος Ιωαννιτών είναι μέλος.

Το πρόγραμμα υλοποίησαν ο Δήμος, σε συνεργασία με τον (καταργημένο πλέον) Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας και εκπαιδευτικές μονάδες της πόλης των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, το πρόγραμμα παρακολούθησαν 46 σχολικές μονάδες, προγράμματα Erasmus πανεπιστημίων του εξωτερικού και το τμήμα Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Τσεχίας.

Το βραβείο παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, «τόνισε τη σημασία της συνεργασίας φορέων, υπηρεσιών και τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσω της οποίας επιτυγχάνονται και μεγιστοποιούνται τα αποτελέσματα της περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης». Εξήρε μάλιστα «την εξαιρετική συνεργασία του Δήμου με τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας, την προηγούμενη διοίκηση και τον πρώην πρόεδρο Φ. Φίλιο». Δεν ανέφερε κάτι σχετικό με την κατάργηση του φορέα και τη διάδοχη κατάσταση…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back