ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα πάρκο και αγροτικοί δρόμοι

Εικόνα του άρθρου Ένα πάρκο και αγροτικοί δρόμοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2019, 18:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον δρόμο της δημοπράτησης παίρνουν δύο έργα: η ανάπλαση του πάρκου Κουραμπά-Λακκωμάτων και η βελτίωση-ανακατασκευή αγροτικής οδοποιίας. Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση τους όρους δημοπράτησης των δύο έργων, όπως αναμενόταν. Λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση, η «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα είχε υπενθυμίσει με ανακοίνωσή της ότι τα δύο αυτά έργα σχεδιάστηκαν και μελετήθηκαν επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Το Δημαρχείο, στην ανακοίνωσή του, κάνει αναφορά στην προηγούμενη δημοτική αρχή, αφήνοντας όμως αιχμές για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων. «Μετά από αρκετή καθυστέρηση παίρνουν πλέον τον δρόμο της υλοποίησή τους» τονίζεται. Παράλληλα, φιλοξενείται και δήλωση του αντιδημάρχου Έργων και προέδρου της οικονομικής επιτροπής Γιώργου Αρλέτου, ο οποίος αναφέρει ότι σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει «με ταχείς ρυθμούς όσα έργα κρίνονται απαραίτητα για τον δήμο και έχουν καθυστερήσει ήδη αρκετά». Προσθέτει δε ότι σύντομα  θα ακολουθήσουν τον δρόμο της δημοπράτησης κι άλλα έργα, με την Τεχνική Υπηρεσία να ολοκληρώνει τις διαδικασίες.

Το πρώτο έργο έχει προϋπολογισμό 900.000 ευρώ και περιλαμβάνει τη συνολική ανάπλαση του πάρκου Κουραμπά και Λακκωμάτων στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τημελέτη προβλέπεται η χωροθέτηση θεματικού πάρκου σκύλων, το οποίο θα είναι το πρώτο στην πόλη, υπαίθριο καθιστικό που θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης και ξεκούρασης, μικρό αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο και υπαίθριο αμφιθέατρο για την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της περιοχής.

Προβλέπεται επίσης η αποκατάσταση της σύνδεσης του πάρκου με τον χώρο μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής και ουσιαστικά με το πάρκο Κουραμπά. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο πάρκο Κουραμπά, στο πλαίσιο του ίδιου έργου, είναι διαπλάτυνση της εισόδου της παιδικής χαράς, συντήρηση όλων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δημιουργία χώρου καθιστικού στο τμήμα του γειτνιάζει με τη λεωφόρο Δωδώνης.

Το έργο της ανακατασκευής αγροτικής οδοποιίας έχει προϋπολογισμό 1,1 εκατομμύρια ευρώ.

Περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε κοινότητες του Δήμου και σε αγροτικούς δρόμους που βρίσκονται εντός οικισμών.

Μεταξύ άλλων, τα έργα θα αναπτυχθούν στον Κατσικά, το Δροσοχώρι, το Κουτσελιό, την Καστρίτσα, τους Μουζακαίους, την Μπάφρα, το Πέραμα, την Περίβλεπτο και την Κόντσικα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back