Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα»: Η ώρα του κοινού

Εικόνα του άρθρου «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα»: Η ώρα του κοινού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2019, 16:25
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων τα πήγε καλά με το έργο του Μενέλαου Λουντέμη, «Ένα παιδί μετράει τ' άστρα», μπροστά στο κοινό 5.000 συνολικά μαθητών και εκπαιδευτικών από την Ήπειρο και τη Λευκάδα.

Τώρα, την 1η Δεκεμβρίου στις 19.00, θα παρουσιάσει το έργο σε μια παράσταση για το κοινό, στο Καμπέρειο.

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Χριστίνα Κωτσαντή είπε μεταξύ άλλων ότι «το εμβληματικό αυτό έργο είναι ένας ύμνος για το σχολείο, το βιβλίο και το δάσκαλο και παρουσιάζει την ηθογραφία μιας άλλης εποχής».

Η καλλιτεχνική διευθύντρια Ελένη Δημοπούλου πρόσθεσε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, κάθε χρόνο, η παράσταση της Παιδικής Σκηνής.

«Για εμάς στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, το θέατρο είναι μια ζωντανή τέχνη η οποία καταφέρνει να μεταδίδει στο παιδί συναισθήματα, γνώσεις, μηνύματα και να ενεργοποιεί τη φαντασία του και  τα πνευματικά του χαρίσματα. Για το λόγο αυτό η επιλογή καθώς και η παρουσίασή του  έργου που κάθε χρόνο παρουσιάζει στην εκπαιδευτική κοινότητα, η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού περιφερειακού θεάτρου είναι πολύ προσεκτική και σημαντική».

Επίσης, μίλησαν για το έργο οι ηθοποιοί Σοφία Μπλέτσου, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Χρήστος Τζιώτας, Ευαγγελίνα Καρυοφύλλη, Βάσω Ασίκογλου, και Αλέξανδρος Ζαφειριάδης.

Info

Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Καμπέρειο, 19.00

Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων: Γραφεία ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα), τηλ: 2651025670.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό) και 5 ευρώ (μειωμένο για: μαθητές, φοιτητές, ΑμεΑ, άνεργους, πολύτεκνους, μέλη ΚΑΠΗ και ηλικιωμένους άνω των 65 ετών).

Σκηνοθεσία: Μαίρη Ανδρέου

Θεατρική Διασκευή: Γιάννης Ρήγας

Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ

Πρωτότυπη μουσική: Κλέων Αντωνίου

Κίνηση: Κωνσταντίνα Λάλλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Μάγια Ανδριανού

Φωτισμοί: Richard Antony Λούκας.

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Βάσω Ασίκογλου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Ευαγγελίνα Καριοφύλλη, Σοφία Μπλέτσου, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Χρήστος Τζιώτας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back