Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα νέο βιβλίο: «Ευεργεσία και Παιδεία»

Εικόνα του άρθρου Ένα νέο βιβλίο: «Ευεργεσία και Παιδεία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2021, 23:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το βιβλίο «Ευεργεσία και Παιδεία», που εκδόθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου  ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες» Σπύρος Εργολάβος.

Ο κ. Καχριμάνης ευχαρίστησε τον κ. Εργολάβο «για το πόνημα αυτό, το οποίο είναι παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές για να μας θυμίζει ότι αυτό που λέγεται ‘Γιάννενα πρώτα στα άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα’ ήταν γεγονός, καθώς ετοίμασε τους μετέπειτα αγωνιστές του 1821».

Ο κ. Εργολάβος ανέφερε ότι στο βιβλίο παρουσιάζεται «το μεγάλο πολιτικό και πνευματικό κίνημα που άρχισε από την Αρχαία Ελλάδα με επικεφαλής τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, και συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στα νεότερα χρόνια με τους μεγάλους Ηπειρώτες Ευεργέτες, οι οποίοι ήταν οι μεγαλύτεροι Διαφωτιστές στην πατρίδα μας. Αυτοί πρόσφεραν τα φώτα πριν και μετά την Επανάσταση, και για αυτό το λόγο ανέδειξαν την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Ήπειρο, ως την πατρίδα των Εθνικών Ευεργετών και Δασκάλων του Γένους». Και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back