ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα μπασκετικό μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία

Εικόνα του άρθρου Ένα μπασκετικό μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2024, 14:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μήνυμα ενθάρρυνσης της εθελοντικής αιμοδοσίας, έστειλαν σήμερα Περιφέρεια Ηπείρου, Σύλλογος Εργαζομένων και Εθνική Ομάδα Γυναικών του μπάσκετ με τη διοργάνωση μιας κοινής δράσης αιμοδοσίας στο διοικητήριο της Περιφέρειας.

Η δράση συνδυάστηκε με την παγκόσμια ημέρα εθελοντή και την επέτειο από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ του 1987.

Την εθνική ομάδα γυναικών μπάσκετ την υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και αντιπεριφερειάρχες. Ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε τη συμβολή του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην επιλογή των Ιωαννίνων για την προετοιμασία της ομάδας και επανέλαβε ότι στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου παραμένει η κατασκευή ενός μεγάλου κλειστού γηπέδου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Κων. Κίτσιος κάλεσε τους πολίτες (όσους μπορούν) να δώσουν αίμα και η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Διασύνδεσης με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα μίλησε για μια «γιορτινή μέρα».

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας Πέτρος Πρέκας αναφέρθηκε στην καμπάνια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης «το μπάσκετ είναι στο αίμα μας» και δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά για δύο λόγους: Πρώτον γιατί μπορούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας [...] και δεύτερον, να θυμηθούμε και να γιορτάσουμε τις μέρες του ΄87 που για μας τους παλιότερους ήταν γεμάτη συναισθήματα και χαρά». για τη φιλοξενία της και τις άριστες συνθήκες προετοιμασίας.

Τέλος, η διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Ελευθερία Ζερβού, ευχαρίστησε και αυτή με τη σειρά της τους εθελοντές αιμοδότες, προσθέτοντας ότι «το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο την περυσινή χρονιά μετάγγισε πάνω από 20.000 προϊόντων αίματος. Αυτά τα προϊόντα, προήλθαν από τους αιμοδότες, οι οποίοι σε καμία στιγμή δεν άφησαν κάποιον άνθρωπο να κινδυνεύσει». Η κα Ζερβού είπε ακόμη ότι η παρουσία της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στη σημερινή δράση βοηθάει ώστε «να περάσουμε το μήνυμα στη νέα γενιά, η οποία δεν αιμοδοτεί». 


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back