ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα μουσικό αντάμωμα στο Μονοδένδρι

Εικόνα του άρθρου Ένα μουσικό αντάμωμα στο Μονοδένδρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2022, 18:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ορόσημο διατήρησης της μουσικής παράδοσης της Ηπείρου και ανάδειξης του έργου μουσικών οικογενειών του τόπου μας» επιδιώκει να αποτελέσει το Αντάμωμα Καλλιτεχνών Παραδοσιακής Μουσικής Ηπείρου με διοργανωτή το Διεθνές Κέντρο Ηπειρωτικής Μουσικής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το αντάμωμα θα γίνει αύριο Τετάρτη 10 Αυγούστου, στις 20:30, στο υπαίθριο θέατρο «Άγγελος Κίτσος» στο Μονοδένδρι Ζαγορίου.

Στη σκηνή του υπαίθριου θεάτρου θα συναντηθούν 30 οργανοπαίκτες και 20 τραγουδιστές.

Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, εκ μέρους του Διεθνούς Κέντρου Ηπειρώτικης Μουσικής, ο κ. Στέφανος Καραπέτσης αναφέρθηκε στη συλλογή από 92 τραγούδια που ηχογραφήθηκαν τον Απρίλιο του 2022 και θα παρουσιαστούν αύριο στο αντάμωμα από τους ίδιους νέους καλλιτέχνες, που πλαισιώνονται από παλαιότερους μουσικούς. «Πραγματικά είναι μια μοναδική συγκέντρωση του πλούτου της παραδοσιακής μας μουσικής και θεωρούμε ότι το αυριανό αντάμωμα θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για όσους παρευρεθούν» ανέφερε.

Το αντάμωμα πλαισιώνει χορευτικά το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων, με την έφορο Χορευτικών Τμημάτων κα Ανδρομάχη Μπούνα-Βάιλα να κάνει λόγο για μια τιμητική παρουσίαση. «Είναι τιμή μας που θα συμμετέχουμε σε 10 μουσικές ενότητες με φορεσιές από την πολύτιμη ιματιοθήκη του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων, το οποίο συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής στην πόλη μας» είπε.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ιωαννίδης εκ των διαχειριστών του ΔΙΚΗΜ και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσεπελόβου «Αναστάσιος Τσούφλης» τόνισε ότι το αυριανό αντάμωμα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ζαγορίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κήπων «Η Μπάγια» ενώ υπάρχει και υποστήριξη από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

«Αυτό που με συγκινεί, είναι η ευκαιρία που δίνουμε σε νέους σε ηλικία μουσικούς, μετά από μια πολλή μεγάλη περίοδο απραξίας λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, να συνεχίσουν την ιστορία της παραδοσιακής μουσικής με σεβασμό στην αυθεντικότητα και την εξέλιξη της μουσικής στην Ήπειρο», ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης διευκρινίζοντας παράλληλα ότι όλοι οι μουσικοί που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αμείφθηκαν για τη δουλειά και την προσφορά τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back