ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα κέντρο ενημέρωσης για τους δανειολήπτες

Εικόνα του άρθρου Ένα κέντρο ενημέρωσης για τους δανειολήπτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/08/2017, 22:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θέμα χρόνου είναι η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών και στον Δήμο Ιωαννιτών. Η δομή αυτή δεν είναι ακόμη έτοιμη, παρόλο που το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκίνησε η λειτουργία Κέντρων και σε άλλους 29 Δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, σε συνάντηση που είχε με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, ανέφερε ότι έχει βρεθεί ήδη χώρος για τη στέγαση του κέντρου, την υλικοτεχνική υποδομή του οποίου θα αναλάβει ο Δήμος. Η στελέχωση της δομής αυτής θα γίνει από το υπουργείο.

Τα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) έχουν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στους πολίτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Απευθύνονται σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (προβλήματα υγείας, ΑμεΑ, οικονομικά αδύναμους), ανέργους, αγρότες και εργάτες, μισθωτούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, μικροέμπορους, μικροεπιχειρηματίες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back