ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ένα «καυτό» μεταβατικό καλοκαίρι για τον ΠΑΣ

Εικόνα του άρθρου Ένα «καυτό» μεταβατικό καλοκαίρι για τον ΠΑΣ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2018, 13:55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μετά από μια χρονιά που μόνο επιτυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, παρά την αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας, ο ΠΑΣ μπαίνει οριστικά σε μεταβατική περίοδο, μετά από μια οκταετία ισορροπίας.

Μέχρι τέλος της χρονιάς, λήγουν δώδεκα συμβόλαια, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται η… μισή ενδεκάδα της ομάδας. Στο τέλος του προσεχούς Ιουνίου λήγουν τα συμβόλαια των Μιχάλη Μπουκουβάλα, Αλέξη Μιχαήλ, Θέμη Τζημόπουλου, Κώστα Περιστερίδη, Νίκου Καρανίκα, Ηρακλή Γαρουφαλιά, Μάκη Γιαννίκογλου, Απόστολου Σκόνδρα, Αλέξανδρου Αποστολόπουλου, Καρίμ Σολτάνι, καθώς και του νεοφερμένου Φίλιπ Χέλκβιστ που υπέγραψε εξάμηνο συμβόλαιο. Επίσης, στο τέλος του χρόνου λήγει το συμβόλαιο του Αλέξανδρου Νικολιά.

Από αυτούς, στην έξοδο φαίνεται ότι είναι ο Θέμης Τζημόπουλος, μια από τις «σημαίες» της ομάδας, για οικογενειακούς λόγους. Για τους περισσότερους από τους υπόλοιπους, όλα είναι ανοιχτά.

Κοντά σε αυτά πρέπει να προστεθεί και η αναμενόμενη παραχώρηση του Κόντε, στον ΠΑΟΚ όπως όλα δείχνουν, με την πληρωμή της ρήτρας για τον Ισπανό, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Με αυτά τα δεδομένα, η διοίκηση Χριστοβασίλη πάει σε ένα μεταβατικό καλοκαίρι. Από τη μια, υπάρχει η εκπεφρασμένη της θέση ότι δεν υπάρχουν πολλά χρήματα για μεταγραφές, ειδικά όσο εξυπηρετούνται οι δόσεις των χρεών. Από την άλλη, το «σκορ» του ΠΑΣ τους τελευταίους δώδεκα μήνες με παίκτες που έφταναν κοντά στη λήξη του συμβολαίου τους, είναι απογοητευτικό: Πασχαλάκης, Φόνζι αποχώρησαν με άσχημο τρόπο, Κοζορώνης, Ακόστα χωρίς τριγμούς. Οι περισσότεροι άφησαν κενά που δεν αναπληρώθηκαν επαρκώς, με αποτέλεσμα η ομάδα να μη σταθεί στο ύψος των περσινών ή προπέρσινων περιστάσεων.

Φυσικά, σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί το θέμα του προπονητή: Ο ΠΑΣ έχει τον πιο σταθερό πάγκο της σούπερ λίγκας, με τον Γιάννη Πετράκη να έχει καταφέρει πράγματα πάνω από τις ατομικές δυνατότητες της ομάδας. Θα παραμείνει στη θέση του; Θα έχει το υλικό για να κρατήσει τον ΠΑΣ σε ό,τι έχει συνηθίσει τους οπαδούς του, τα τελευταία χρόνια;

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back