ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα καρδιολογικό κέντρο με προοπτικές

Εικόνα του άρθρου Ένα καρδιολογικό κέντρο με προοπτικές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2019, 23:56
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Β’ Καρδιολογική Κλινική: ένα καρδιολογικό κέντρο με μεγάλες προοπτικές, τις οποίες έρχεται να υπογραμμίσει το αποκαλούμενο «Συνέδριο Ιωαννίνων». Από 27 έως 29 Ιουνίου, στα Γιάννενα, στο ξενοδοχείο Du Lac, η Β’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική και το Columbia University Medical Center of New York διοργανώνουν ένα καρδιολογικό συνέδριο στα Γιάννενα, στο ξενοδοχείο Du Lac. Η συνεργασία της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια βασίζεται και στην εκεί παρουσία του σημαντικού καρδιολόγου Δημήτρη Καρμπαλιώτη. Στη Β’ Καρδιολογική των Ιωαννίνων διευθυντής είναι ο καθηγητής Λάμπρος Μιχάλης, με συνεργάτες τους αναπληρωτές καθηγητές Χρήστο Κατσούρα και Κατερίνα Νάκα.

Με αφορμή το επερχόμενο συνέδριο, η Β’ Καρδιολογική, σε ενημερωτικό της σημείωμα, αναφέρεται στη μεγάλη σημασία εξειδίκευσης νέων επιστημόνων στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Μια μετεκπαίδευση όμως που απαιτεί «κονδύλια και προσλήψεις αναπλήρωσης των εκπαιδευόμενων». Την ίδια ώρα, γίνεται λόγος για «την προσπάθεια μιας ομάδας διακεκριμένων ακαδημαϊκών και κλινικών καρδιολόγων να αναδείξουν τα Γιάννενα σε παγκόσμιο καρδιολογικό κέντρο, εφάμιλλο των διάσημων ιδρυμάτων του εξωτερικού». Αρκεί να υπάρξει η ανάλογη στήριξη...

Πέραν του «Συνεδρίου των Ιωαννίνων» στο οποίο δεκάδες καρδιολόγοι από Ελλάδα και εξωτερικό θα καταθέσουν το έργο τους, μία μέρα πριν, στις 26 Ιουνίου, στις 19:00, στην αίθουσα «Γ. Μυλωνάς» της πανεπιστημιούπολης, θα ανακηρυχθούν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επίτιμοι καθηγητές Καρδιολογίας  ο  Martyn Leon, καθηγητής Παθολογίας  του Columbia University Medical Center of New York, και ο Jeffrey Warren Moses, καθηγητής  Παθολογίας  του Columbia University College of Physicians and Surgeons. Ο κ. Leon είναι πρωτοπόρος στον τομέα της επεμβατικής καρδιοαγγειακής Ιατρικής, ενώ ο κ. Moses, διεθνώς αναγνωρισμένος κλινικός και ακαδημαϊκός καρδιολόγος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back