ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα κάλεσμα από τους πρόσφυγες

Εικόνα του άρθρου Ένα κάλεσμα από τους πρόσφυγες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2019, 01:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος γιορτάζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με τις δομές της «Άρσις», της «Ηλιακτίδας», της ΙCSD και της Intersos και με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, του Δασαρχείου Ιωαννίνων και του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στο Πέραμα Ιωαννίνων

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που φιλοξενούνται στις τρεις πρώτες δομές καθώς και οι ωφελούμενοι της δομής φιλοξενίας της Intersos στην πρώην παιδόπολη «Αγία Ελένη» θα φυτεύσουν εποχιακά μυρωδικά κατά μήκος της παραλίμνιας περιοχής Περάματος. Θα ακολουθήσει πικνίκ και οι συμμετέχοντες θα γιορτάσουν και το Eid al Fitr. Πρόκειται για μια σημαντική θρησκευτική γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, τον ιερό μήνα νηστείας (ṣawm). Είναι η πρώτη και μοναδική ημέρα του μήνα Shawwal, κατά την οποία δεν επιτρέπεται στους μουσουλμάνους να νηστεύουν. Οι εορτασμοί σηματοδοτούν το πέρασμα των 29 ή 30 ημερών της νηστείας από την ανατολή ως το ηλιοβασίλεμα κατά τη διάρκεια ολόκληρου του μήνα του Ραμαζανιού.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προσκαλεί τους πολίτες από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι να δώσουν το παρών στο Πέραμα για να συμμετάσχουν κι αυτοί στον καθαρισμό, στη φύτευση των αρωματικών και στο πικνίκ.


Φωτογραφία: UNHCR/Mark Henley

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back