Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα γνωστό «δίδυμο» στην ΕΕΤΑΑ

Εικόνα του άρθρου Ένα γνωστό «δίδυμο» στην ΕΕΤΑΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2019, 18:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μπορεί το «δίδυμο» Μιχάλης Πλιάκος (δήμαρχος Ζίτσας) και Γιώργος Αρλέτος (αντιδήμαρχος Ιωαννίνων) να μην εκλέχτηκε στην ηγεσία του ενιαίου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων Ηπείρου, με την προεδρία να πηγαίνει τελικά στον δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή και με την αντιπροεδρία στον δημοτικό σύμβουλο και πρώην δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, αλλά βρήκε θέση σε άλλον φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Οι κ.κ. Πλιάκος και Αρλέτος ορίστηκαν αναπληρωματικά μέλη στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ)-είχαν προηγηθεί εκλογές στις 27 Νοεμβρίου. Βασικός στόχος της ΕΕΤΑΑ είναι η παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης προς τους ΟΤΑ, με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωράκο να επιδιώκει την ενίσχυση του φορέα για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε μηχανικούς σε Δήμους της χώρας. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δε ότι πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ ανέλαβε ο Ηλίας Γιάτσιος, δικηγόρος και γραμματέας Ποιότητας Ζωής της ΝΔ. Ο κ. Γιάτσιος είναι από τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και είναι Γιαννιώτης. Μάλιστα στη συνάντηση του υπουργού με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους τον Σεπτέμβριο στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Γιάτσιος ήταν παρών ανανεώνοντας τις εδώ πολιτικές σχέσεις του.  


* Μια "οικογενειακή" φωτογραφία (από το προφίλ του κ. Γιάτσιου στο fb) από την επίσκεψη Θεοδωρικάκου στα Γιάννενα. Δίπλα από τον κ. Πλιάκο, ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back