Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα φεστιβάλ τεχνών και ένα συμπόσιο γλυπτικής στο Φοινίκι Θεσπρωτίας

Εικόνα του άρθρου Ένα φεστιβάλ τεχνών και ένα συμπόσιο γλυπτικής στο Φοινίκι Θεσπρωτίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2024, 20:21
ΗΠΕΙΡΟΣ

Αυτή την περίοδο πραγματοποιείται στο Φοινίκι του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας ένα φεστιβάλ τεχνών και ένα συμπόσιο γλυπτικής.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 21:00, θα γίνει μια δράση με τίτλο «Ανοιχτές Πόρτες».

Μέσα από μία περιπλάνηση στα λιθόστρωτα σοκάκια, τις παραδοσιακές αυλές και τα φοινικιώτικα σπίτια, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την αρχιτεκτονική κληρονομιά του τόπου. Παράλληλα, η μουσική, η ζωγραφική και οι οπτικοακουστικές τέχνες θα δημιουργούν μικρές εκπλήξεις στον επισκέπτη, προσφέροντας μία πρωτόγνωρη εμπειρία, όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Ο οικισμός του Φοινικίου είναι χαρακτηρισμένος ως «παραδοσιακός οικισμός» και είναι ένας από τους καλύτερα διατηρημένους στο νομό Θεσπρωτίας. Οδηγοί στην βραδινή περιπλάνηση θα είναι οι Φοινικιώτισσες αρχιτέκτονες Θάλεια Βελεγράκη και Έρικα Καραμπίνα.

Την επομένη, στις 28 Ιουλίου, στις 21:00, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Στεφανίδης, θα ξεναγήσει το κοινό στον κόσμο της γλυπτικής, με αφορμή το συμπόσιο που γίνεται. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους γλύπτες που συμμετέχουν στο συμπόσιο.

Παράλληλα, θα βραβευτεί ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από συναυλία για βιολί και πιάνο με τον Νίκο Μάνδυλα και την Πόπη Μαλαπάνη.


Photo credit: Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back