ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα φεστιβάλ αεραθλητισμού με φιλοδοξίες

Εικόνα του άρθρου Ένα φεστιβάλ αεραθλητισμού με φιλοδοξίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2016, 21:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και στον αεραθλητισμό ποντάρει ο δήμος Ιωαννιτών για την προσέλκυση επισκεπτών. Στις 29 και 30 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας μια πανελλήνια γιορτή του αεραθλητισμού με τίτλο “Ioannina Airsports Festival” από το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων με τη σθεναρή υποστήριξη του Δήμου. Φιλοδοξία και των δύο φορέων είναι το χάπενινγκ αυτό να πάρει πανευρωπαϊκές διαστάσεις τα επόμενα χρόνια. Πού βασίζουν αυτή τη φιλοδοξία τους;

Μια ιδέα μάς δίνει η ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών. “Όπως λένε οι ειδικοί των αεραθλημάτων, τα Γιάννενα είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που έχει το προνόμιο να διαθέτει ιδανική εδαφική μορφολογία και μια πίστα απογείωσης ακριβώς πάνω στον…  ουρανό της” τονίζεται. 

Το1ο Ioannina Airsports Festival έρχεται ως συνέχεια τηςεκδήλωσης «Πετάμε πάνω από τα Γιάννενα» που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν ακριβώς χρόνο. Τότε ήταν η πρώτη φορά που επιχειρήθηκαν oργανωμένες πτήσεις από την κορυφή του Μιτσικελίου. 

Σε συνέντευξη Τύπου, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Γκόλας και Παντελής Κολόκας και ο εκπρόσωπος του Αεραθλητικού Σωματείου Σταύρος Κωστούλας κάλεσαν τους Γιαννιώτες και τους επισκέπτες της πόλης να μη χάσουν την εμπειρία. 

Ο κ. Κολόκας αναφέρθηκε στο έργο αναβάθμισης της πίστας του Μιτσικελίου που υλοποιεί ο Δήμος ώστε «να μπορούν να αποτελέσουν τα Γιάννενα σημείο αναφοράς για τον αεραθλητισμό». «Ο Δήμος στέκεται αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες γιατί έχουμε αντιληφθεί το κέρδος που αποκομίζει η τοπική κοινωνία και η πόλη από τον αθλητικό τουρισμό», είπε ο κ. Γκόλας, από την πλευρά του.  Ο κ. Κωστούλας επεσήμανε ότι το Ioannina Airsports Festival «είναι μια μεγάλη γιορτή του αεραθλητισμού που θα προβάλλει τα Γιάννενα και θα ‘ταξιδέψει’ τις εικόνες της πόλης μας παντού». Χαρακτήρισε επίσης σημαντικό το έργο του Δήμου για την αναβάθμιση της πίστας του Μιτσικελίου. 

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένα τέτοιο φεστιβάλ στην περιοχή μας και ο στόχος είναι όχι μόνο να καθιερωθεί σε πανελλαδικόεπίπεδο, αλλά να το εντάξουμε σε πανευρωπαϊκά πλαίσια. Δεν είναι δύσκολο να  το καταφέρουμε αν το προσπαθήσουμε. Έχοντας την ανάλογη εμπειρία από το εξωτερικό, σας λέω πως μέσα σε δύο-τρία χρόνια μπορεί ένα πανευρωπαϊκό φεστιβάλ να εξασφαλίσει πάνω από 2.000 διαμονές στην πόλη την περίοδο της διεξαγωγής του», είπε ο κ. Κωστούλας. 

Η γιορτή θα περιλαμβάνει επιδείξεις δεξιοτεχνίας με αλεξίπτωτα πλαγιάς, αιωρόπτερα, μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα και άλματα ελεύθερης πτώσης, αλλά και διαγωνισμό φωτογραφίας για τους θεατές.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής: 

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

11:30: Έναρξη απογειώσεων και πτήσεις paramoter και υπερελαφρών από τον παραλίμνιο χώρο που βρίσκεται 50 μέτρα από τη διασταύρωση Αμφιθέας.

12:00:  Άλματα αλεξιπτωτιστών ελευθέρας πτώσης.

13:00: Acro show πάνω από τη λίμνη μπροστά από την πλατεία Μαβίλη.

14:00: Πτήσεις αλεξιπτώτων πλαγιάς και αετών (αιωρόπτερα) από την κορυφή του Μιτσικελίου

17:30: Acro show πάνω από τη λίμνη μπροστά από την πλατεία Μαβίλη.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου

09:00: Έναρξη απογειώσεων και πτήσεις paramoter και υπερελαφρών από τον παραλίμνιο χώρο που βρίσκεται 50 μέτρα από τη διασταύρωση Αμφιθέας.

10:30: Άλματα αλεξιπτωτιστών ελευθέρας πτώσης.

12:00: Acro show πάνω από τη λίμνη μπροστά από την πλατεία Μαβίλη.

13:00: Πτήσεις αλεξιπτώτων πλαγιάς και αετών (αιωρόπτερα) από την κορυφή του Μιτσικελίου.

17:00: Acro show πάνω από τη λίμνη μπροστά από την πλατεία Μαβίλη.

18:00:Τελετή λήξης

*Οι ώρες μπορεί να διαφοροποιηθούν λίγο εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3