ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα δύσκολο ραντεβού…

Εικόνα του άρθρου Ένα δύσκολο ραντεβού…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2021, 02:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης θα έχει συναντήσει με τους 18 δημάρχους της Ηπείρου και τα μέλη της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ). Και όχι, η συνάντηση αυτή δεν προβλέπεται να είναι εύκολη.

Η περιφερειακή αρχή Ηπείρου επιμένει στη θέση της ότι η μεταφορά του υπολείμματος από τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) – ένα θέμα που συνδέεται και με τον εκ νέου διαγωνισμό από τον ΦοΔΣΑ για τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων- είναι δική της αρμοδιότητα.

Όσο δε για το διάστημα αρκετών μηνών που ο ΦοΔΣΑ είχε αναλάβει τη μεταφορά του υπολείμματος, ο περιφερειάρχης χρεώνει το γεγονός αυτό κυρίως σε έναν υπηρεσιακό παράγοντα της Περιφέρειας Ηπείρου ο οποίος έχει μετακινηθεί στον ΦοΔΣΑ, κάνοντας λόγο για «παραπληροφόρηση».

Τα περί «παραπληροφόρησης» επικαλέστηκε και χτες κατά τη συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.

Λίγες ώρες νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας ζήτησε από τον κ. Καχριμάνη «να το πάρει απόφαση. Η ευθύνη για τα απορρίμματα ανήκει στον ΦοΔΣΑ. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση. Ο καθένας με τον ρόλο του. Σε κάθε περίπτωση να αφήσουμε ήσυχο τον ΦοΔΣΑ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back