ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα δίκτυο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την επιχειρηματικότητα

Εικόνα του άρθρου Ένα δίκτυο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την επιχειρηματικότητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2023, 16:13
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το πρόγραμμα Rural Incubation για την προαγωγή της Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας και της Επιχειρηματικότητας ξεκίνησαν, το Impact Hub Athens με την υποστήριξη του ιδρύματος της Google,

Ανάμεσα στους 153 επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα (το 40% των οποίων είναι γυναίκες), βρίσκονται και η ΚΟΙΝΣΕΠ «Τα Ψηλά Βουνά» και το «Μπουλούκι» από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το δίκτυο που δημιουργήθηκε, θα αναπτύσσει προγράμματα και δράσεις για την ανάπτυξη λύσεων βιωσιμότητας σε τομείς όπως αυτοί του τουρισμού, της αγροδιατροφής, της ενέργειας, των νέων υλικών, της πολιτιστικής παράδοσης, και της βιοποικιλότητας, αλλά και θα ενδυναμώνει κοινωνικές ομάδες που υποεκπροσωπούνται στον επιχειρηματικό τομέα, με έμφαση στις γυναίκες.

Μέχρι το προσεχή Φεβρουάριο, το δίκτυο θα προσφέρει εκπαιδευτικά εργαστήρια, coaching, διατομεακές συναντήσεις, δυναμικές κοινότητας, μεγάλες και μικρότερες εκδηλώσεις (φεστιβάλ, εκθέσεις, αγορές) , demo days κ.α. 

Μέρος της πρόθεσης του προγράμματος είναι να έρθει σε επαφή το ευρύ κοινό με τις εκκολαπτόμενες λύσεις, αλλά και να εμπλακούν ενεργά τοπικοί και εθνικοί φορείς του χώρου της καινοτομίας, στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιφέρειας.


ΣΧΟΛΙΑ
Ούι μάνα μ'
Πατσάρια με κούμπλα . Ας τσαπίσουν πρώτα κάνα στρέμμα μποστάνι να βγάλουν ρόζους τα χεράκια τους τα καλομαθημένα και μετά να μας πουν για τα πορτοφόλια. Ή μήπως είναι κι αυτοί (αυτές - αυτά) leaders?
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back