Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ένα βιντεοκλίπ για τα 40 χρόνια του «Redemption Song»

Εικόνα του άρθρου Ένα βιντεοκλίπ για τα 40 χρόνια του «Redemption Song»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2020, 12:42
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η οικογένεια του Μπομπ Μάρλεϊ, η Universal Music και η Island Records ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εορτάσουν με ένα εμπνευσμένο βιντεοκλίπ τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του «Redemption Song». Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1980, στο άλμπουμ «Uprising» των Bob Marley & the Wailers. Τον επόμενο χρόνο, ο καρκίνος γονάτισε τον Μπομπ.

Δημιουργία των Γάλλων καλλιτεχνών Octave Marsal και Theo De Gueltzl, το κλιπ περιλαμβάνει 3.000 πρωτότυπα σχέδια που οπτικοποιούν το μήνυμα του τραγουδιού, τη χειραφέτηση. Εικονογραφία από την Τζαμάικα γεμίζει την οθόνη: ένα δυνατό λιοντάρι φέρει στέμμα, στη συνέχεια βγάζει φτερά και πετά απομακρυνόμενο από ένα βασίλειο. Ο Μάρλεϊ παίζει μια κιθάρα γεμάτη λουλούδια.


«Από την ιστορία της Δουλείας και της Τζαμάικα, την κουλτούρα των Ρασταφάρι, την κληρονομιά των προφητών (του Χαϊλέ Σελασιέ του 1ου, του Μάρκους Γκάρβεϊ και του Μάλκολμ Χ), αλλά και από την προσωπική ζωή του Μπομπ, οδηγούμε τους ακροατές σε ένα ταξίδι μέσω αλληγοριών και απεικονίσεων» είπαν, σε ανακοίνωσή τους, οι Γάλλοι καλλιτέχνες.

Το κλιπ είναι το πρώτο στο πλαίσιο του «Marley75», ενός εορτασμού καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς των 75ων γενεθλίων του θρύλου του ρέγκε. Αν ζούσε, στις 6 Φεβρουαρίου ο Μπομπ Μάρλεϊ θα γινόταν 75 χρόνων. Όλη τη χρονιά, στο YouTube θα εμφανίζονται βίντεο με υλικό που θα δημοσιεύεται για πρώτη φορά (μουσική, τέχνη, φωτογραφία και άλλα).

Οι γιοι του Μπομπ, ο Ζίγκι και ο Στέφεν, θα τιμήσουν την επέτειο γενεθλίων με μια «Bob Marley Celebration» στο φεστιβάλ BeachLife, στη Redondo Beach της Καλιφόρνιας (1 έως 3 Μαΐου).


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back