Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ένα βίντεο 4Κ αποκαλύπτει την πρόοδο των εργασιών στο στρατηγείο της Apple

Εικόνα του άρθρου Ένα βίντεο 4Κ αποκαλύπτει την πρόοδο των εργασιών στο στρατηγείο της Apple
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2016, 17:46
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το «spaceship», όπως αποκαλείται λόγω στρογγυλού του σχήματος, campus της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας μπορεί να απέχει πολύ από την ολοκλήρωσή του, αλλά αυτό το εκπληκτικό time lapse βίντεο του Matthew Roberts μας δείχνει πόσο οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο time lapse του 2014, το οποίο παρατίθεται στο τέλος του άρθρου.


Τα γραφεία αναμένεται να είναι έτοιμα μέσα στο 2017 και θα στεγάσουν 13.000 εργαζόμενους σε συνολική έκταση 260.000 τ.μ. Αποτελούνται από τέσσερις ορόφους που θα στεγαστούν γραφεία, τμήμα έρευνας, εστιατόρια, ένα τεράστιο θέατρο και άλλα. 

Το Apple Campus 2 θεωρείται θαύμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και το συνολικό κόστος κατασκευής αναμένεται να φτάσει στα 5 δισ. δολάρια. 

Η Apple αναφέρει ότι η στέγη είναι η μεγαλύτερη του είδους της, έχει βάρος 80 τόνων, διάμετρο 42 μέτρων, είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και αποτελείται από 44 πάνελ. Η στέγη κατασκευάστηκε πλήρως στο Ντουμπάι και μεταφέρθηκε στο Κουπερτίνο και όταν ολοκληρωθεί θα παράγει περίπου 5 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες ηλιακές εγκαταστάσεις στον κόσμο.

Στον περιβάλλοντα χώρο η Apple θα βάλει χιλιάδες δέντρα για να δημιουργήσει ένα τεράστιο πάρκο-δάσος, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι του δεν θα είναι προσβάσιμο στο κοινό. Σκοπός είναι να δοθεί έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος με μεθόδους όπως για παράδειγμα το να χρησιμοποιούν οι τουαλέτες ανακυκλωμένο νερό και ηλιακά πάνελ για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back