Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα αποθετήριο πολυφωνικής μουσικής

Εικόνα του άρθρου Ένα αποθετήριο πολυφωνικής μουσικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2020, 15:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «Polyphonia», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg Ελλάδα Αλβανία, διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στις 18:30, στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών ( Παρασκευοπούλου 4) στα Γιάννενα.

Θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και ο δήμαρχος Δερόπολης Δημήτρης Τόλης.

Στην εκδήλωση θα γίνει αναφορά στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού μέσω της διατήρησης της πολυφωνικής μουσικής ως μοναδικό στοιχείο της διασυνοριακής πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα μιλήσουν ο Νικόλαος Δέσκας, σύμβουλος ανάπτυξης της ΠΕΔ Ηπείρου, ο Κωνσταντίνος Λώλης, καθηγητής Πολυφωνικού Τραγουδιού, και ο Ηλίας Γκαρτζονίκας, περιφερειακός σύμβουλος, στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αποδώσει πολυφωνικά τραγούδια το Πολυφωνικό Συγκρότημα του Συλλόγου Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού.

Στο πρόγραμμα «Polyphonia», η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου είναι ο επικεφαλής εταίρος και συμμετέχουν ακόμη από την Ελλάδα ο Δήμος Πωγωνίου και από την Αλβανία το  Νομαρχιακό Ινστιτούτο της Περιοχής του Αργυρόκαστρου, η Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Πολιτισµού Αυλώνας και ο Δήμος Δερόπολης.

Οι φορείς επιδιώκουν, μέσω του προγράμματος, να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένη αποθετήριο πολυφωνικής μουσικής.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί συλλογή των απαραίτητων δεδομένων (ιστορικών και σύγχρονων έργων, ηχητικών και τηλεοπτικών ιστορικών ηχογραφήσεων, καθώς και συλλογή τίτλων και στίχων τραγουδιών, κείμενα, άρθρα εφημερίδων, φωτογραφικό υλικό, κλπ.), ψηφιοποίηση του υλικού, ανάπτυξη εφαρμογής λογισμικού (Αποθετήριο Πολυφωνικής Μουσικής) που θα υποστηρίζεται από βάση δεδομένων για τη διαχείριση του υλικού.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back