Πολυφωνικά εργαστήρια και μια συναυλία

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2022, 16:04

Εργαστήρια και μια συναυλία διοργανώνουν οι εταίροι του έργου «Ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού μέσω της διατήρησης της πολυφωνικής μουσικής ως μοναδικό στοιχείο της διασυνοριακής πολιτιστικής κληρονομιάς», γνωστού ως Polyphonia, που χρηματοδοτείται από το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg IPA CBC Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020.

Οι εταίροι του έργου είναι: η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, επικεφαλής εταίρος, ο Δήμος Πωγωνίου, το Νομαρχιακό Ινστιτούτο της Περιοχής του Αργυρόκαστρου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτισμού Αυλώνα και ο Δήμος Δερόπολης.

Η συναυλία θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου, στις 12 μεσημέρι, στους Φιλιάτες, στην κεντρική πλατεία. Θα συμμετάσχουν τρεις πολυφωνικές ομάδες από την περιοχή της Αλβανίας και μία από την περιοχή του Πωγωνίου -ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού και τα συγκροτήματα «Ergjeria- Gjirokaster», «Bença- Tepelene» και «Selo –Dropull».

Τα δύο εργαστήρια θα γίνουν στις 18 και 19 Φεβρουαρίου. Το 1ο θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου, στα Ιωάννινα και το 2ο στις 19 Φεβρουαρίου, στις 10:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών. Και τα δύο εργαστήρια θα μεταδοθούν και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom (οι σύνδεσμοι στην ιστοσελίδα https://polyphonia.eu/workshops/).

Η συμμετοχή στα εργαστήρια προϋποθέτει τη συμπλήρωση της Φόρμας Συμμετοχής, η οποία είναι διαθέσιμη  στην ιστοσελίδα της Π.Ε.Δ. Ηπείρου https://www.pedepirus.gr/.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back