ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα ακόμα «Καλάθι» κατά της… ακρίβειας

Εικόνα του άρθρου Ένα ακόμα «Καλάθι» κατά της… ακρίβειας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2024, 13:30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τη θέσπιση διαφόρων εποχικών «καλαθιών» (Πάσχα, Χριστουγέννων) προσπαθεί η κυβέρνηση να καταπολεμήσει την ακρίβεια, που παρά τις εξαγγελλόμενες μειώσεις, αυτή συνεχίζει να αδειάζει το εισόδημα των νοικοκυριών.

Σήμερα, μάλιστα υπήρξε και «αιφνιδιαστική» επίσκεψη (με συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων) του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ, που υποστήριξε ότι οι πολίτες βλέπουν ήδη χαμηλότερες τιμές στο ράφι και ότι η η μάχη κατά της ακρίβειας θα συνεχιστεί.

Επίσης, σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε ότι τίθεται σε ισχύ από την Τετάρτη 13 Μαρτίου έως και την Κυριακή 4 Μαΐου τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι της Σαρακοστής».

Αποτελεί επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» που είναι ήδη σε ισχύ, καθώς προστίθενται τρεις νέες κατηγορίες τροφίμων, ώστε κάθε νοικοκυριό να έχει όλα τα απαραίτητα προϊόντα για το σαρακοστιανό τραπέζι σε προσιτές τιμές.

Στο «Καλάθι της Σαρακοστής» εντάσσονται τα εξής προϊόντα:

  • Χαλβάς
  • Νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές – μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες κ.α.)
  • Κατεψυγμένα θαλασσινά (δύο τουλάχιστον είδη).

Φωτογραφία: O Κυριάκος Μητσοτάκης (δεξιά) συνοδευόμενος από τον Κώστα Σκρέκα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε σούπερ μάρκετ στην Αθήνα, Τρίτη 05 Μαρτίου 2024/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back