Ηρων back dodoni back
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα αφιέρωμα στο αμερικάνικο ντοκιμαντέρ

Εικόνα του άρθρου Ένα αφιέρωμα στο αμερικάνικο ντοκιμαντέρ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2023, 23:41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στο αμερικάνικο ντοκιμαντέρ διοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Exile Room και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, στις 28 και 29 Απριλίου.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί μια επιλογή από μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ (με ελληνικούς υπότιτλους) με τίτλο «American Film Showcase». Οι προβολές θα γίνουν στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», με ελεύθερη είσοδο.

Παρασκευή 28 Απριλίου

20:00 Tina (2021)

Σκηνοθεσία: Daniel Lindsay, T.J. Martin

Η ταινία χτυπάει την πόρτα της 79χρονης πλέον Tina, στην έπαυλή της στην Ελβετία, ζητώντας της να διηγηθεί την καταραμένη ιστορία της για μια τελευταία φορά. Αυτό που προκύπτει είναι το χορταστικό χρονικό της γέννησης της πρώτης μαύρης ροκ σταρ στην ιστορία της μουσικής.

22:00 9 με 5: Η Ιστορία Ενός Κινήματος (2020)

Σκηνοθεσία: Steven Bognar, Julia Reichert

Πριν το Χόλιγουντ το μετατρέψει σε κινηματογραφική επιτυχία με τις Jane Fonda, Lily Tomlin και Dolly Parton, το «9 με 5» ήταν ένα επαναστατικό γυναικείο εργατικό κίνημα. Η ταινία ακολουθεί τις γυναίκες που τα ξεκίνησαν όλα, αλλάζοντας τις συνθήκες εργασίας.

Σάββατο 29 Απριλίου

20:00 Γυναίκα στο Διάστημα (2019)

Σκηνοθεσία: Todd Thompson

Τι κάνει η NASA όταν δεν βρίσκει επιστήμονες, μηχανικούς και αστροναύτες για το διαστημικό της πρόγραμμα; Προσλαμβάνει την υποσμηναγό Ουχούρα από το cult σύμπαν του τηλεοπτικού «Star Trek» για να τους στρατολογήσει! Κι αυτό ακριβώς και έκανε το 1977 η ηθοποιός και τραγουδίστρια Nichelle Nichols, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές της αμερικανικής τηλεόρασης τότε.

22:00 Το Ανθρώπινο Στοιχείο (2018)

Σκηνοθεσία: Matthew Testa
Για τέσσερις δεκαετίες, ο φωτογράφος και εξερευνητής James Balog έχει στρέψει το φακό του στην περίπλοκη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Από πανοραμικά μωσαϊκά με υπεραιωνόβια δέντρα, μέχρι υπό εξαφάνιση ζώα που ποζάρουν αινιγματικά στο studio του, ο Balog μάς προσκαλεί να ξανασκεφτούμε τη θέση μας στον φυσικό κόσμο, καθώς και τις ευθύνες μας απέναντί του.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί επίσης ένα τριήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο για εφήβους στις 25, 26 & 27 Απριλίου, στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, αποκλειστικά για τους μαθητές του σχολείου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3