ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα αφιέρωμα στην ποιήτρια Γιώτα Παρθενίου

Εικόνα του άρθρου Ένα αφιέρωμα στην ποιήτρια Γιώτα Παρθενίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2023, 14:35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tην εκδήλωση με τίτλο «Η στιγμή στην Ποίηση: ‘Και εις το μαυροφορούν φέγγει…’» διοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου το Σάββατο 6 Μαΐου, στις 19:30, στο Σουφαρί Σεράι. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην ποιήτρια και δωρήτρια Γιώτα Παρθενίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου και τον γενικό γραμματέα της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Χάρη Λεοντάρη, ομιλίες από τη διευθύντρια των ΓΑΚ Μάρθα Παπαδοπούλου και τον επίκουρο  καθηγητή Νεοελληνικής Λογοτεχνιας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άκη Μάντζιο και παρέμβαση από τον εκπαιδευτικό-ποιητή Τάσο Κανάτση.

Θα γίνουν απαγγελίες από την ποιήτρια Γιώτα Παρθενίου, την παιδαγωγό θεάτρου και σκηνογράφο Γιάννα Κούλα, τον ψυχίατρο Φώτη Γιωτάκη, τον καθηγητή ξένων γλωσσών Γουλιέλμο Μπιάνκο και τον διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και μεταφραστή Χάλεντ Καμπάνι.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Ελευθέριου Καραγιάννη, κλαρινέτο, της Γεωργίας Αναστάση, πιάνο, και της Ελεάνας Βάσιου, λυρικής σοπράνο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back