Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Εμπνεόμαστε διαχρονικά από το νόημα των αγώνων τους»

Εικόνα του άρθρου «Εμπνεόμαστε διαχρονικά από το νόημα των αγώνων τους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/02/2022, 16:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τιμάμε τη μνήμη των ηρώων μας και εμπνεόμαστε διαχρονικά από το νόημα των αγώνων τους», είναι το μήνυμα που έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται για τις επετειακές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης.

Μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Μπιζανομάχων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «[…] Ογδόντα πέντε ημέρες σκληρών μαχών με κορυφαία τη Μάχη του Μπιζανίου δικαίωσαν με περιφανή νίκη τον ενθουσιασμό και τον άδολο πατριωτισμό των Ελλήνων. Επανέφεραν στον εθνικό κορμό την προαιώνια ελληνική γη της Ηπείρου και ενσωμάτωσαν στην Ελλάδα τα Γιάννενα, πόλη εθνικών ευεργετών, πολυμήχανων εμπόρων, επιδέξιων τεχνουργών και δασκάλων του Γένους..».

Μία μέρα πριν, από το Μέτσοβο, η κα Σακελλαροπούλου είχε εξάρει τη συμβολή των ηπειρωτών ευεργετών στην πατρίδα. «Μακάρι η πράξη τους αυτή, που οδήγησε ένα μικρό μέρος στην προκοπή, να βρει μιμητές και αλλού. Εσείς, σήμερα, έχετε μια καλή αφετηρία. Για την πρόοδο του τόπου ο τουρισμός είναι σίγουρα σημαντικός, δεν αποτελεί όμως τη μοναδική λύση, καθώς είναι σημαντική και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με τα προϊόντα της περιοχής, καθώς και η αξιοποίηση των παραδοσιακών τεχνών. Γι’ αυτό και το Μέτσοβο αποτελεί ένα σπουδαίο δείγμα βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρή κλίμακα» δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Μετσόβου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3