ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Εmerging Roots» μέχρι τις 31 Μαΐου

Εικόνα του άρθρου «Εmerging Roots» μέχρι τις 31 Μαΐου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2023, 11:57
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mέχρι τις 31 Μαΐου «τρέχει» ο διαγωνισμός μεμονωμένης φωτογραφίας με τίτλο «Emerging Roots» του Photometria International Photography Festival.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: Η φωτογραφία ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένη με την μνήμη. Ιδίως στις αρχές του μέσου, μία φωτογραφία όχι μόνο επανέφερε στη μνήμη μας αγαπημένα πρόσωπα, αλλά πολλές φορές τα αντικαθιστούσε ως φυσική παρουσία. Έχοντας την εικόνα κάποιου, είχες την αίσθηση πως αυτός βρίσκεται ακόμη μαζί σου. Μέσω της φωτογραφίας, μία στιγμή διατηρείται για πάντα. Είναι αυτή που πολλές φορές μας κρατά σε σύνδεση με τις ρίζες μας και το παρελθόν μας, και όταν χρειάζεται, μας βοηθά να αναδημιουργήσουμε φαντασιακά στιγμές που πέρασαν. Οι μνήμες που διατηρούνται είναι η ταυτότητά μας, και όταν αυτές οι μνήμες αναδύονται στο σήμερα, πρέπει να χρησιμοποιηθούν με στόχο τη γνώση και την εξέλιξη. «Προσοχή όμως στην παραμνησία, καθώς δεν είναι όλα πάντοτε όπως νομίζουμε!» αναφέρεται χαρακτηριστικά

Τα αποτελέσματα των 25 καλύτερων φωτογραφιών θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο και η έκθεσή τους θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της 15ης διοργάνωσης του Photometria International Photography Festival.

Κριτικής θα είναι και φέτος ο Μάρτιν Παρ, ένας από τους πιο γνωστούς φωτογράφους ντοκουμέντου της γενιάς του.

Για περισσότερες πληροφορίες με τους όρους του διαγωνισμού εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back