Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 28-05-2021, 10:18
ΗΠΕΙΡΟΣ

Με νέα  επιστολή του προς το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Υγείας, ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς  ζητά να συμπεριληφθεί ο Δήμος Πάργας στις περιοχές που εφαρμόζεται το μέτρο εμβολιασμού κατοίκων τουριστικών περιοχών κατά προτεραιότητα.

Βέβαια, αυτό το μέτρο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, εφαρμόζεται μόνο στα νησιά, μέχρι στιγμής.

Ο κ. Ζαχαριάς αναφέρει ότι ο Δήμος Πάργας είναι «ο κατ’  εξοχήν τουριστικός προορισμός της Ηπείρου» και ότι είναι «απαραίτητο να εφαρμοστεί το παραπάνω μέτρο, αφού σε αυτή δραστηριοποιείται πλήθος επαγγελματιών και απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι του τουριστικού τομέα».

Καταθέτει δε την αιτιολόγηση ότι αν δεν εμβολιαστούν οι κάτοικοι της Πάργας… «προκύπτει  κλίμα αθέμιτου ανταγωνισμού και άνισης μεταχείρισης των τουριστικών περιοχών της επικράτειας (με την κατεύθυνση επισκεπτών σε άλλους τουριστικούς προορισμούς εκτός του Δήμου Πάργας)».

Το επιχείρημα περί «αθέμιτου ανταγωνισμού» με βάση μια υγειονομική διαδικασία και το αίτημα για μια και μόνη περιοχή, γεννά ερωτήματα για το αν τελικά έχει γίνει αντιληπτό ότι ο εμβολιασμός θα προστατεύσει ζωές καταρχάς και όχι οικονομίες. Ο Δήμος Πάργας αναφέρει «σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου ο Δήμος Πάργας θα μπορεί να είναι σε θέση εξαιρετικά σύντομα να δεχθεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών ως covid-free τουριστικός προορισμός».

Ως covid-free προορισμοί ωστόσο, διαφημίζονταν και πέρυσι διάφορα μέρη, με όχι θεμιτά υγειονομικά αποτελέσματα.

Ο νομός Πρέβεζας στο σύνολό του, έχει μια από τις μικρότερες εμβολιαστικές καλύψεις σε όλη τη χώρα. Αντίθετα, ο επίσης τουριστικός νομός Θεσπρωτίας, έχει μια από τις υψηλότερες.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa