ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Εμάς μας έδειξε το RAI UNO»

Εικόνα του άρθρου «Εμάς μας έδειξε το RAI UNO»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2017, 02:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καθότι το πρώτο «μετά Τάτλιν» δημοτικό συμβούλιο, δεν θα μπορούσε να λείψει το αγαπημένο θέμα των ημερών με το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και την ένταξη σε αυτόν της διασκευής του «πύργου της 3ης Διεθνούς».

Καταρχάς, φάνηκε καθαρά ότι το βασικό πρόβλημα μιας σημαντικής μερίδας πολέμιων δεν είναι ότι απλώς δεν τους αρέσει, αλλά η ιστορική και πολιτική του αναφορά. Αυτούς και τις πιο ακραίες εκφράσεις τους, εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο ο Νίκος Γκόντας ζητώντας την «αποξήλωση με έξοδα της δημοτικής αρχής» του δημιουργήματος που, είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι έργο τέχνης. Μάλιστα ο κ. Γκόντας υπερθεμάτισε  λέγοντας ότι «γίναμε ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα» και ότι τον πήρανε τηλέφωνο από αθηναϊκά κανάλια, αλλά αυτός δεν έκανε δηλώσεις. Τέλος, υπερασπίστηκε τους επί των ημερών του στολισμούς, λέγοντας ότι τότε, «μας έδειξε το RAI UNO»…

Το ενδιαφέρον είναι ότι η παράταξη Μπαρτζώκα, παρότι λίγη ώρα πριν είχε πάρει την αρνητική απάντηση από τη δημοτική αρχή στην πρωτοβουλία της να βάλει «κανονικό δέντρο» στην πλατεία, δεν έθιξε το ζήτημα. Οι «Πολίτες για την ανατροπή» δια του κ. Νάτση είπαν ότι «θα πρέπει να προτείνεις έγκαιρα και να μην γίνεται εκ των υστέρων κριτική», παραπέμποντας στην από καλοκαιριού πρότασή του για «παραδοσιακό στολισμό». Όσο για το έργο της σχολής Καλών Τεχνών, τόνισε ότι «δεν είναι κακό να υπάρχουν προκλήσεις και συζητήσεις. Δεν καταστρέφει την πόλη, ούτε μας ρεζιλεύει». Τέλος, ο κ. Μαλάμος είπε ότι η «προσωποποίηση» των αγώνων της εργατικής τάξης στο έργο, «είναι αυτή που ενοχλεί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back