ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ελλάδα 2021» το καλοκαίρι…

Εικόνα του άρθρου «Ελλάδα 2021» το καλοκαίρι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2021, 21:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για το καλοκαίρι πηγαίνουν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που ετοιμάζουν ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο με ή χωρίς τη χρηματοδότηση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» (και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν).

«Έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την υλοποίηση αυτών των δράσεων-εκδηλώσεων ανεξάρτητα από τη χρηματοδότηση της επιτροπής, η οποία αναμένεται» σημειώνει το Πνευματικό Κέντρο σε σχετική ανακοίνωση-απάντησή του προς την παράταξη «Ιωάννινα-2023» για διάφορα θέματα.

Στην ίδια ανακοίνωση, καταγράφονται και οι επετειακές εκδηλώσεις, και δη τα δύο μεγάλα διεθνή συνέδρια τα οποία είχαν προγραμματιστεί για Φεβρουάριο και Ιούνιο. Τα συνέδρια αυτά αλλάζουν ημερομηνίες –λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

Το διεθνές συνέδριο «Ο Αλή Πασάς και η εποχή του», με διοργανωτές τον Δήμο Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, των Γενικών Αρχείων του Κράτους και των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, προγραμματίζεται να γίνει τελικά από 18 έως 20 Ιουνίου. Το έτερο διεθνές συνέδριο «Ο Διαφωτισμός και η παιδεία στα Ιωάννινα» με διοργανωτές τον Δήμο Ιωανιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προγραμματίζεται για τα μέσα Σεπτεμβρίου (17-19/9/2021).  

Το Πνευματικό Κέντρο προγραμματίζει ακόμα μια εκδήλωση με θέμα το ψηφιακό αρχείο των αγωνιστών του 1821 σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας στις 12 Ιουνίου. Τον Ιούνιο πάλι, τοποθετείται και ένα πολυθεματικό διήμερο εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back