Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 30-07-2019, 21:25
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν πέρασαν 24 ώρες από την έκδοση της απόφασης και ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, δολοφόνος, αστυνομικός τότε, του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πέρασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, την πόρτα της εξόδου από τις φυλακές Δομοκού, έχοντας εκτίσει το σύνολο της ποινής του. Μόλις χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου του επέβαλε, τελικά, ποινή 13 ετών «σπάζοντας» έτσι τα ισόβια, στα οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως.

Ήδη από νωρίς σήμερα το πρωί, κινήθηκαν οι διαδικασίες να εκδοθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, απόσπασμα της απόφασης το οποίο και επιδόθηκε στη διοίκηση των φυλακών, με συνέπεια από εκεί και μετά να τρέξουν οι λεπτομέρειες για την αποφυλάκιση του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έξω από τις φυλακές ήταν οι δυο γονείς του Κορκονέα που περίμεναν την αποφυλάκιση του και στη συνέχεια με αυτοκίνητα έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.


Δήλωση Θεοχαρόπουλου

«Εξοργιστική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος την «απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Και επειδή και οι κρίνοντες κρίνονται είναι αδιανόητη η μετατροπή της ισόβιας ποινής σε 13 χρόνια που οδήγησε στην άμεση αποφυλάκιση στα 11 χρόνια» σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος στα κοινωνικά μέσα. 

Πρόσθεσε, δε, ότι «η απόφαση αποτελεί γροθιά στο στομάχι για την ελληνική κοινωνία. Όσον αφορά στις δικαιολογίες της ΝΔ περί ευθύνης του νέου ποινικού κώδικα πρόκειται για αστειότητες και για προσπάθεια αποφυγής της γενικής κατακραυγής, προσπάθεια που θα πέσει όμως στο κενό. Γιατί το ελαφρυντικό βάσει του οποίου αποφυλακίσθηκε υπήρχε και στον προϋπάρχοντα ποινικό κώδικα με προβλεπόμενες και πάλι ποινές από 10 έως 20 έτη, απλώς δεν αναγνωριζόταν στις περισσότερες περιπτώσεις στα δικαστήρια. Εξάλλου ο Κορκονέας ως αστυνομικός πώς δεν θα μπορούσε να έχει πρότερο έντιμο και σύννομο βίο, αντίθετα με τον Αλέξανδρο που ο δολοφόνος Κορκονέας φρόντισε να του διακόψει τον βίο στα 15 χρόνια! Θλίψη...»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Xromoepilogi2
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
PLayschool πισω