Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 9-12-2022, 20:42
ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Πριν από τρεις βδομάδες, η ευρωβουλευτής –τότε- του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Εύα Καΐλή εγκωμίαζε τη διοργάνωση του Μουντιάλ στο Κατάρ, ως «πρωτοπόρα» στα εργασιακά δικαιώματα.

Παρασκευή 9/12 απόγευμα, η κα Καΐλή διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ, με απόφαση του προέδρου του κόμματος, «μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά ευρωπαίων αξιωματούχων».

Η κα Καΐλή είχε εκφράσει την άποψη περί «πρωτοπορίας» για μια διοργάνωση που φημίζεται ακριβώς για το αντίθετο, για τους χιλιάδες θανάτους εργατών στα έργα προετοιμασίας του Μουντιάλ.

Κατηγορούσε μάλιστα τους επικριτές, ότι «κάνουν μπούλινγκ» στο Κατάρ και «κατηγορούν όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά».

Η κα Καΐλη βρέθηκε ελεγχόμενη για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, ακριβώς με προκείμενο το Μουντιάλ, το οποίο επαινούσε πριν από λίγο καιρό.

Η έρευνα αφορά δωροδοκίες, χρηματισμούς, αλλά και ξέπλυμα χρήματος.

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν Παρασκευή πρωί.UPD:Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει οτι η ευρωβουλευτής και μια εκ των αντιπροέδρων του ΕΚ, συνελήφθη. 

Pindos 60 xronia
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back dodoni back