ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκτός καραντίνας… οι τουρίστες

Εικόνα του άρθρου Εκτός καραντίνας… οι τουρίστες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2020, 21:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ιδιότυπο lockdown που βιώνουν Περιφερειακές Ενότητες, όπως είναι των Ιωαννίνων, συνοδεύεται από αρκετές ασάφειες αλλά και αρκετά παράδοξα. Και ένα από τα παράδοξα είναι, ότι, ενώ οι Γιαννιώτες δεν μπορούν να μετακινούνται εκτός της Περιφερειακής Ενότητας, οι τουρίστες μπορούν να πηγαινοέρχονται.

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων ξεκαθαρίζει («λόγω της μεγάλης σύγχυσης και παραπληροφόρησης» όπως αναφέρει) ότι τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά. Όντως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ΚΥΑ όταν μια περιοχή μπαίνει στο «κόκκινο», τα ξενοδοχεία δεν είναι από τις δραστηριότητες εκείνες που αναστέλλονται.

Ενδιαφέρον όμως έχει η παρακάτω επισήμανση της Ένωσης: Επιτρέπεται στους επισκέπτες τόσο η είσοδος όσο και η έξοδός τους από την Περιφερειακή Ενότητα, έχοντας μαζί τους μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Ιωαννίνων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά ταυτοπροσωπίας. 

Κι όλα αυτά ενώ σιγά σιγά αρχίζουν και «κοκκινίζουν» όλο και περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες, ενώ η εστίαση είναι κλειστή, ενώ οι χώροι ψυχαγωγίας δεν λειτουργούν, ενώ τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ αναστέλλονται κ.λπ…  

Εκ των πραγμάτων, ο εσωτερικός τουρισμός δεν ευνοείται από τις συνθήκες που επικρατούν, αλλά οι ξενοδόχοι φαίνεται ότι ελπίζουν (και να προσδοκούν και κάποιες αφίξεις από το εξωτερικό, δεδομένων κρατήσεων που υπάρχουν…).

Την ίδια στιγμή η νομοθεσία προβλέπει ότι πλην εμπορευματικών μεταφορών, δεν επιτρέπονται άλλες μετακινήσεις. Στην πράξη, επιδεικνύεται ανοχή σε περιπτώσεις υγειονομικής ανάγκης ή εργασίας. Έτσι και αλλιώς, αύριο, με τις νέες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, αναμένονται νέες αλλαγές...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back