ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης (upd)

Εικόνα του άρθρου Έκρηξη στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2017, 18:33
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία σημειώθηκε πριν λίγη ώρα όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο Itar-Tass κάνει λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς, πληροφορίες που δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί, ενώ το πρακτορείο Interfax κάνει λόγο για δύο εκρήξεις.

Το πρακτορείο Ria έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται άνθρωποι να κείτονται στο έδαφος σταθμού του μετρό αιμόφυρτοι. Σε άλλες φωτογραφίες, φαίνεται κατεστραμμένη μία θύρα συρμού, προφανώς ως αποτέλεσμα έκρηξης.

Σύμφωνα με το Interfax, η έκρηξη προκλήθηκε από άγνωστο αντικείμενο που βρισκόταν μέσα σε βαγόνι.

Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή για κάποιου είδους ατύχημα. Οι Αρχές άρχισαν να ερευνούν το συμβάν μετά από καταγγελίες για ύπαρξη καπνού.


ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η γενική Εισαγγελία της Ρωσίας και επίσημα χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την έκρηξη από την οποία 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ρωσικές αρχές εξέδωσαν δύο εντάλματα έρευνας σε βάρος δύο ανθρώπων, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ενεπλάκησαν στην πολύνεκρη έκρηξη στο Mετρό της Αγίας Πετρούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας. 

Νωρίτερα, η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας είχε γνωστοποιήσει ότι 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην έκρηξη που σημειώθηκε ανάμεσα σε δύο σταθμούς ενώ ο συρμός βρισκόταν εν κινήσει, και όχι δύο σε διαφορετικά σημεία, όπως αναφέρθηκε αρχικώς.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του εκφράζει τη συμπαράστασή του στο λαό ενημερώνοντας ότι «το Γενικό προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρωσικές Αρχές. Παράλληλα, δύο τηλεφωνικοί αριθμοί βρίσκονται στη διάθεση των Ελλήνων, οι οποίοι, για οποιοδήποτε λόγο, έχουν ανάγκη.

Τηλέφωνο: 007812 3343586. Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 0079117972561

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη ρωσική πρωτεύουσα του Βορρά, Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι 23 μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βέροιας που βρίσκονται εκεί σε εκδρομή, μαζί με τους καθηγητές τους, είναι όλοι καλά, καθώς την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονταν στο Τσάρσκογιε Σελό (Τσαρικό Χωριό), έξω από την πόλη.

Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μίλησε με τον καθηγητή των παιδιών, κ. Θεοτοκίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με τον πρόεδρο του ελληνικού συλλόγου, Αλ. Δρεσίδη και την επικεφαλής Νεολαίας, Ελ. Πεχλιβανίδου, προκειμένου να ελέγχονται όσοι βρίσκονται στα όρια της πόλης και να υπάρχει πλήρης καταγραφή της κατάστασης.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back