Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε σταθμό μετρό του Λονδίνου

Εικόνα του άρθρου Έκρηξη σε σταθμό μετρό του Λονδίνου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2017, 15:32
ΚΟΣΜΟΣ

Μια έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό του μετρό Parsons Green του δυτικού Λονδίνου, το οποίο ανήκει στην γραμμή District Line του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου χαρακτήρισε το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ερευνούν περιστατικό το οποίο συνέβη στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου το πρωί. Η αστυνομία κλήθηκε στις 8.20 το πρωί (σ.σ. 10.20 ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου στον σταθμό Parsons Green του υπογείου σιδηροδρόμου μετά από αναφορές για φωτιά σε συρμό. Ο βοηθός αναπληρωτής Επίτροπος Νιλ Μπάζου, ανώτερος εθνικός συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής, κήρυξε το περιστατικό "τρομοκρατική ενέργεια".

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τραυματίες που φέρουν εγκαύματα. Εξαιτίας του πανικού που επικράτησε πολλοί επιβάτες ποδοπατήθηκαν μέσα στο σταθμό, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Η εφημερίδα Metro μετέδωσε ότι επιβάτες φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο από την έκρηξη, ενώ αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι εξαιτίας του πανικού που επικράτησε πολλοί επιβάτες ποδοπατήθηκαν μέσα στο σταθμό.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Twitter από το περιστατικό δείχνουν έναν λευκό κάδο να φλέγεται μέσα σε μια τσάντα σούπερ μάρκετ, χωρίς να εμφανίζονται εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό του βαγονιού.

Σύμφωνα με το BBC στο σημείο επικράτησε πανικός, με τον κόσμο να τρέχει έξω από το τρένο αμέσως μετά την έκρηξη.

Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή του Parsons Green, ενώ η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon και Edgware Road και Wimbledon.


Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας η βόμβα που χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη και από την οποία τραυματίστηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι ήταν αυτοσχέδια. «Εκτιμάμε πλέον ότι επρόκειτο για πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού», δήλωσε ο Μαρκ Ρόουλεϊ, προσθέτοντας ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεργάζεται με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back