ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών

Εικόνα του άρθρου Έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2017, 11:36
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους σημειώθηκε στις 3,25 τα ξημερώματα, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές τόσο στο ίδιο το Εφετείο, όσο και σε γειτονικά κτίρια.

Μισή ώρα πριν είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά μηνύματα στον ιστότοπο zougla.gr (από όπου και η κεντρική φωτογραφία) και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου ο άγνωστος ζήτησε την εκκένωση του κτιρίου και έδωσε διορία 40 λεπτών.

Σύμφωνα με τον φύλακα του Εφετείου δύο άτομα άφησαν τη βόμβα στην είσοδο του κτιρίου.  

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη – στο σημείο πραγματοποιούν έρευνες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, των εγκληματολογικών εργαστηρίων και της Σήμανσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Βασίλης Χρονόπουλος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «τέτοιου είδους ενέργειες είναι συνήθως συμβολικές«. Όπως είπε, «ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν, σε τσάντα που τοποθετήθηκε στην είσοδο του κτιρίου από δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα«. Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε πως οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις, ενώ στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί της αντιτρομοκρατικής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back