ΕΛΛΑΔΑ

Εκκενώνονται Φυλή, Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα

Εικόνα του άρθρου Εκκενώνονται Φυλή, Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/08/2023, 21:44
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στη Φυλή, όπου οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια. 

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.  Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα απομακρυνθείτε νότια προς Λιόσια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, στις 15.45 είχε σταλεί μήνυμα και στους κατοίκους του οικισμού Πανόραμα προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση, στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή. 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο σημείο όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά καθιστούν δύσκολο το έργο των δυνάμεων. 


Στον Ασπρόπυργο

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική εκδηλώθηκαν τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στις περιοχές Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή και Αμμουδιές, κοντά στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου. 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από την φωτιά έχουν προκληθεί ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Αργότερα, σήμερα το πρωί, ξέσπασε και μία τέταρτη εστία πυρκαγιάς πίσω από το Θριάσιο Νοσοκομείο.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: ΑΠΕ/Κ.Τσιρώνης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back