ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Εκεί που άλλοι καταρρέουν»…

Εικόνα του άρθρου «Εκεί που άλλοι καταρρέουν»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2017, 16:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια σειρά παρεμβάσεις που «ντύνονται» με πολιτική λογική, όπως την κατέθεσε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Θωμάς Γιωτίτσας, προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2018.

Ο «αναπτυξιακός προσανατολισμός» έγκειται στις μειώσεις τελών για επιχειρήσεις αλλά και νέους επιχειρηματίες για τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας των επιχειρήσεων, καθώς και στις παρεμβάσεις σε ενότητες όπως ο τουρισμός: «Συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την τουριστική προβολή της πόλης, μια από τις κορυφαίες στρατηγικές επιλογές της δημοτικής αΑρχής, η οποία έχει ήδη αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα, μέσω της αναβάθμισης του τουριστικού μας portal, την προβολή του τουριστικού μας προϊόντος, την προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη συμμετοχή του Δήμου μέσω στοχευμένων road shows σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού με το ποσό των 68.000 ευρώ» ανέφερε ο κ. Γιωτίτσας, προσθέτοντας ότι θα γίνει επένδυση στη μηχανοργάνωση του Δήμου: «Νέα λογισμικά για παρακολούθηση μισθωμάτων, ΤΑΠ, διαχείριση έργων, αναβάθμιση των υποδομών και των λογισμικών της Πολεοδομίας για την ψηφιοποίηση του αρχείου της, την ολοκλήρωση των ΓΠΣ, τη δημιουργία εφαρμογής Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών και την ψηφιοποίηση των πολεοδομικών δεδομένων για ανάπτυξη γεωχωρικής βάσης».

Επίσης, μέσω του νέου ΕΣΠΑ θα αξιοποιηθούν δημοτικά ακίνητα και εξετάζονται παραχωρήσεις γης σε νέους αγρότες. «Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλά λόγια. Αποτυπώνονται στο σχέδιο του προϋπολογισμού που σας καταθέτω και έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση αλλά και στρατηγικό σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για να υλοποιηθούν. Η συνέπεια λόγων και έργων είναι αδιαπραγμάτευτη» είπε στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση ο κ. Γιωτίτσας, προσθέτοντας το εξής: «Είμαστε ένας από τους ελάχιστους Δήμους που πατάμε γερά στα πόδια μας και έχουμε παλέψει σκληρά για να εξασφαλίσουμε την οικονομική μας βιωσιμότητα. Εκεί που άλλοι Δήμοι καταρρέουν, εμείς επιστρέφουμε μεθοδικά και προγραμματισμένα στους πολίτες τους καρπούς αυτής της προσπάθειας στην οποία μπροστάρηδες είναι αυτοί οι ίδιοι.  Είμαστε, ακόμη, έτοιμοι να ακούσουμε τις απόψεις όλων όσων τις ζωές επηρεάζει η πολιτική μιας δημοτικής αρχής όπως αυτή αποτυπώνεται σε έναν προϋπολογισμό. Αγωνιούμε το ίδιο με όλους τους συνδημότες μας για τον τόπο και δεν διεκδικούμε το μονοπώλιο ούτε της κοινωνικής ευαισθησίας αλλά ούτε της απόλυτης γνώσης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back