Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκδήλωση: «Πρεκαριάτο», το νέο τοπίο στην αγορά εργασίας

Εικόνα του άρθρου Εκδήλωση: «Πρεκαριάτο», το νέο τοπίο στην αγορά εργασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2023, 23:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πρεκαριάτο», ονομάζεται η νέα τάξη που γεννιέται στην αγορά εργασίας. Το «Πρεκαριάτο» είναι και το αντικείμενο της εκδήλωσης-συζήτησης που διοργανώνει η Ομάδα Βάσης Ιωαννίνων του ΜέΡΑ25 την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, στις 19:00  μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ζέρβα 28-30, εντός Στοάς Σάρκα).

Για το νέο τοπίο στην αγορά εργασίας θα μιλήσουν ο Ευάγγελος Βενέτης, διεθνολόγος, μέλος του τομέα Εξωτερικών και Άμυνας του ΜέΡΑ25, ο Κωνσταντίνος Μπακάλης, συντονιστής θεματικής ομάδας βάσης συνδικαλιστικού και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και ο Σάββας Κουνουβέλης, κοινωνιολόγος με εξειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση-πρόσκληση με τον όρο «Πρεκαριάτο», προτείνεται από τη σύγχρονη σχετική ερευνητική βιβλιογραφία, να προσδιοριστεί η νέα και ολοένα αυξανόμενη τάξη των εργαζομένων με καθεστώς επισφάλειας. Εργαζόμενοι, οι οποίοι καλούνται πλέον να εργαστούν χωρόις συγκεκριμένο ωράριο, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς προοπτικές και με μισθούς που δεν επαρκούν για μια επαρκή διαβίωση,

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, η οποία οι διοργανωτές φιλοδοξούν να «αποτελέσει ένα γόνιμο στάδιο στην περαιτέρω εξέταση της προβληματικής, στον χώρο της σύγχρονης εργασίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back