Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 13-07-2016, 19:00
ΕΛΛΑΔΑ

Τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην επ' αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens.

Την έρευνα θα διενεργήσει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη.

Νωρίτερα κύκλοι της κυβέρνησης τόνιζαν ότι «η ευθύνη για την εμπλοκή στη συνέχιση της δίκης για την υπόθεση Siemens θα πρέπει να αναζητηθεί στην Εισαγγελία Εφετών», καταγγέλλοντας «συστηματική προσπάθεια», όχι μόνο για να παρακωλυθεί -όπως σημειώνουν- η υπόθεση και να οδηγηθεί σε παραγραφή, αλλά και να ενοχοποιηθεί η κυβέρνηση.

Κατά τους ίδιους κύκλους, σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη, η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένια Δημητρίου, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι έχει ξεκινήσει διερεύνηση για το ποιος ευθύνεται για την εμπλοκή στη δίκη της υπόθεσης Siemens.

«Λέμε σαφέστατα ότι αυτά που ζήτησε η Εισαγγελία Εφετών τα έχει λάβει (τη μετάφραση του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens), άρα η ευθύνη θα πρέπει να αναζητηθεί σε αυτή», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές. Σχολιάζουν επίσης ότι «ο Ντογιάκος είναι πολύ καλός νομικός για να έχει κάνει παράλειψη».

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΝΤΕΛΗ

Στο μεταξύ επ’ αόριστον αναβλήθηκε και η δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη και άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων, που συνδέεται με το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Η δίκη είχε αρχίσει στις 11 Νοεμβρίου 2013 και είχε φτασει στο στάδιο των απολογιών. Είχε διακοπεί λόγω ασθένειας του προέδρου ωστόσο, η δίκη είχε διακοπεί για τις 19 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου όμως απεβίωσε με αποτέλεσμα η δίκη εκ του νόμου να οδηγείται σε επ´ αόριστον αναβολή, καθώς δεν είχαν κληρωθεί αναπληρωματικά μέλη στη σύνθεση του δικαστηρίου.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2