Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας: Δείχνει εδώλιο σε 17 για τα «ιπτάμενα ραντάρ»

Εικόνα του άρθρου Εισαγγελέας: Δείχνει εδώλιο σε 17 για τα «ιπτάμενα ραντάρ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2017, 23:32
ΕΛΛΑΔΑ

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για «μίζες» αναφορικά με την υπόθεση των «ιπτάμενων ραντάρ» ζητά να παραπεμφθούν ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο Γ. Σμπώκος, ο Α. Κάντας και στελέχη της σουηδικής εταιρείας Ericsson, ο αντεισαγγελέας Εφετών Χρίστος Μπαρδάκης.

Πρόκειται για συνολικά 17 άτομα για τα οποία ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και να δώσουν εξηγήσεις για κατηγορίες όπως αυτή της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου, ενώ εισηγείται και την απαλλαγή εννέα ακόμη προσώπων από τις κατηγορίες. Τον τελικό λόγο θα έχει ωστόσο το Συμβούλιο Εφετών.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, κεντρικό ρόλο στο «μοίρασμα» του χρήματος φέρεται να είχε ο Θωμάς Λιακουνάκος καθώς μέσω της εταιρείας Ιnteraction διακινούντο χρήματα από την Ericsson με τελικούς αποδέκτες στελέχη του ΥΠΕΘΑ, τον τότε αρμόδιο υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός, επιπλέον, αναφέρεται στον απόστρατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, Χρήστου Τούμπα, ο οποίος εκπροσωπούσε την εταιρεία EBRAER και φέρεται να έστειλε σε λογαριασμούς του Αντώνη Κάντα 400.000 ευρώ.

Αναφορά γίνεται και στον Γιώργο Καμάρη που εμφανίζεται ως δικαιούχος της εταιρείας Highwood, μέσω της οποίας, φέρονται επίσης να πέρασαν μεγάλα ποσά ως «μίζες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back