Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΙΝΗ: «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο»

Εικόνα του άρθρου ΕΙΝΗ: «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2022, 18:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου με απόφαση κατά πλειοψηφία, όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, καταδικάζει «την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εισβολή η οποία σπέρνει τον θάνατο και εκτοπίζει εκατομμύρια πρόσφυγες κυρίως γυναικόπαιδα».

H EINH σημειώνει ακόμα ότι «ο λαός της Ουκρανίας έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια ‘σάκος του μποξ’ ανάμεσα στην Ρωσία από τη μια και τις ΗΠΑ –ΝΑΤΟ –ΕΕ από την άλλη. Το εύφλεκτα υλικό για την έναρξη του πολέμου είχε προετοιμαστεί από χρόνια» και πως «ανάλογους πολέμους, με τις ίδιες αιτίες, βίωσαν οι λαοί τις προηγούμενες δεκαετίες από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία και Λιβύη και στον Καύκασο εκεί όπου κυριολεκτικά με το αίμα των λαών σφραγίστηκαν οι «νέες μοιρασιές» της λείας, των πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, των αγορών και των σφαιρών επιρροής τα προηγούμενα 30 χρόνια».

Η Ένωση αναφέρει ότι «τα περί ‘αποστρατικοποίησης’ και ‘αποναζιστικοποίησης’ της Ουκρανίας είναι το προπέτασμα καπνού για να καλυφθούν οι στρατηγικές επιδιώξεις της Ρωσίας» και ότι «οι επιδιώξεις αυτές κρύβονται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συγκρούονται, προβάλλοντας η καθεμιά διάφορα προσχήματα, όπως της "υπεράσπισης της δημοκρατίας", της "αυτοάμυνας" και του δικαιώματος "επιλογής συμμαχιών", της τήρησης των αρχών του ΟΗΕ ή του ΟΑΣΕ, ή υποτίθεται του "αντιφασισμού".. Είναι  τα ίδια προσχήματα στον δρόμο που άνοιξαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ τα προηγούμενα χρόνια, ανοίγοντας την όρεξη σε επίδοξους ‘σωτήρες’».

Τονίζει ακόμα πως η επιλογή δεν είναι «γενικά ‘ειρήνη ή πόλεμος’, όταν η ίδια η πραγματικότητα δείχνει ξανά και ξανά ότι το πραγματικό δίλημμα είναι ‘με τους λαούς ή με τους ιμπεριαλιστές’» και ότι «η σημερινή και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μεγάλη ευθύνη γιατί προκειμένου να υπηρετήσουν τους στόχους της αστικής τάξης της χώρας μας εμπλέκουν όλο και περισσότερο το λαό μας σε επικίνδυνους για το μέλλον σχεδιασμούς».

Ζητά τέλος την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους σχεδιασμούς στην περιοχή και το κλείσιμο όλων των νατοϊκών βάσεων στη χώρα.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει ποιες παρατάξεις πλειοψήφησαν στην απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back