ΗΠΕΙΡΟΣ

ΕΙΝΗ: Όλο και λιγότερο προσωπικό, όλο και περισσότερες ελλείψεις

Εικόνα του άρθρου ΕΙΝΗ: Όλο και λιγότερο προσωπικό, όλο και περισσότερες ελλείψεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2023, 23:53
ΗΠΕΙΡΟΣ

H Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου καταγγέλλει ότι το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα ς λειτουργεί με δύο μόνιμους γιατρούς τους ΕΣΥ, οι οποίοι συνεχόμενα και ειδικά για τις εφημερίες του μήνα Ιούλιου 2023 εξαναγκάζονται σε υπερ-εφημέρευση.

Η Ένωση τονίζει ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και η 6η ΥΠΕ δεν έχει κάνει «καμία σοβαρή προσπάθεια στην κατεύθυνση κάλυψης του προγράμματος εφημέρευσης».

Η ΕΙΝΗ σημειώνει ότι το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα είναι νευραλγικό και πως «η εντατικοποίηση της εργασίας και η υπερ – εφημέρευση πέρα από παράνομη, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και των ασθενών και των εργαζόμενων».

Σημειώνει ακόμα ότι επαναπροκηρύχθηκαν δύο γιατρών (ακτινολόγος και νεφρολόγος) που όμως  «είναι άγνωστο το πότε και αν θα καλυφθούν οι θέσεις αυτές».

Καταγγέλλει επιπλέον ότι «η Χειρουργική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου λειτουργούν χωρίς ειδικευόμενους, όπως ενημερωθήκαμε ότι συμβαίνει και σε άλλα επαρχιακά νοσοκομεία π.χ. στην Πρέβεζα» και πως στο ΠΓΝΙ, οι γιατροί οι οποίοι έχουν κάνει υπερβάλλουσες εφημερίες, έχουν πληρωθεί μόνο ως και το Δεκέμβριο του 2022.

Οι μετακινήσεις γιατρών συνεχίζονται όπως συμβαίνει το διάστημα αυτό με τις εντολές για εφημέρευση  γιατρών νεφρολόγων από το ΠΠΝ Ιωάννινων, από το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα   και από το Γενικό Νοσοκομείο – ΚΥ Φιλιατών στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, για τον μήνα Ιούλιο.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back