Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΝΗ: Οι γυρολόγοι γιατροί…

Εικόνα του άρθρου ΕΙΝΗ: Οι γυρολόγοι γιατροί…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2023, 20:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εδώ και πολύ καιρό, από τη… βαθιά πανδημία ακόμα, οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για τα «εντέλεσθαι» και τις μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Αυτή τη φορά, η ΕΙΝΗ καταγγέλλει ότι με απόφαση της 6ης ΥΠΕ, μετακινείται από 20/3 και για μια εβδομάδα Αναισθησιολόγος ΕΒ του ΠΓΝΙ για  την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών στο ΓΝ Πατρών.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, στον Ευαγγελισμό με την επίκληση των «επειγουσών αναγκών», συνδικαλίστρια παθολόγος μετατέθηκε μια μέρα μετά την προσληψή της στα εξωτερικά της Πολυκλινικής Αθηνών. Η μετακίνηση έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις, καθώς συνιστά συνδικαλιστική δίωξη.

Όπως αναφέρει η ΕΙΝΗ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων θέλει να αυξήσει τις αίθουσες τακτικών χειρουργείων και να μειώσει το χρόνο αναμονής, ενώ είναι, σύμφωνα με την Ένωση, «σε εξέλιξη διερεύνηση  των αιτιών της  διόγκωσης της λίστας χειρουργείων και του χρόνου αναμονής των ασθενών», ενώ ταυτόχρονα το προσωπικό είναι σε έλλειψη.

Τονίζει ότι στο ΠΓΝΙ λειτουργούν καθημερινά 8 αίθουσες χειρουργείου, δύο ιατρεία πόνου (2 φορές την εβδομάδα), ιατρείο προαναισθητικού – προεγχειρητικού ελέγχου ( 2 φορές την εβδομάδα) και  αιμοδυναμικό  μία φορά την εβδομάδα.  Οι αναισθησιολόγοι καλούνται τακτικά για την χορήγηση καταστολής ή αναισθησίας στην επεμβατική Ακτινολογία,  στο Μαγνητικό τομογράφο και την γαστρεντερολογική κλινική. Τέλος καλύπτουν   αναισθησιολογικά τα ΤΕΠ και είναι χρεωμένοι για τις διασωληνώσεις ασθενών  με covid-19.

Σήμερα στο ΠΓΝΙ είναι κατειλημμένες οι 16 από τις 19 οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων του ΕΣΥ, ενώ υπηρετούν και 3 μέλη ΔΕΠ μαζί με τον διευθυντή.

«Οι μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ανατρέπουν κάθε ατομικό και οικογενειακό προγραμματισμό τους και καθίστανται επισφαλείς για τους ίδιους αλλά και για τους ασθενείς καθώς οι γιατροί καλούνται να εργαστούν σε άγνωστες συνθήκες» τονίζει.

Η ΕΙΝΗ ζητάει  την άμεση ανάκληση της μετακίνησης της γιατρού στην Πάτρα και την κατά  προτεραιότητα πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί, καθώς και την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι στο ΓΝ Άρτας δεν προκηρύχτηκε καμία θέση ιατρών για το 2023).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back