ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΝΗ κατά αποκλεισμού επικουρικών-ειδικευόμενων γιατρών

Εικόνα του άρθρου ΕΙΝΗ κατά αποκλεισμού επικουρικών-ειδικευόμενων γιατρών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2022, 19:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΕΙΝΗ καταγγέλλει τον «αυθαίρετο και απαράδεκτο αποκλεισμό των ειδικευόμενων και επικουρικών ιατρών από τις αρχαιρεσίες του συλλόγου εργαζομένων ΠΓΝΙ», σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Αναφέρει ότι «ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ σε αγαστή συνεργασία απέρριψαν το αίτημα της ΕΙΝΗ για τη συμμετοχή τους στις εκλογές και μάλιστα 3 φορές».

Η ΕΙΝΗ προσθέτει ότι «τη στιγμή που ο σύλλογος κάνει το βήμα να γράψει μέλη του με πλήρη δικαιώματα όλο το μη ιατρικό προσωπικό που δεν έχει μόνιμη σχέση εργασίας (επικουρικούς, ΣΟΧ, ειδικευόμενους νοσηλευτές κλπ), ο αποκλεισμός μέρους των ιατρών από το σύλλογο είναι μια αυθαίρετη απόφαση από τις δυο παρατάξεις».

Τονίζει ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, οι ειδικευόμενοι και επικουρικοί ιατροί είναι περίπου 200 και παίζουν «καθοριστικό ρόλο για τη λειτουργία του νοσοκομείου και είναι αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων που δίνουμε για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας, ενάντια στο νέο ΕΣΥ που σχεδιάζει η κυβέρνηση».

Επίσης, τονίζει ότι «ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ φέρνουν τη διάσπαση μεταξύ των εργαζόμενων, μεταξύ μόνιμων και ορισμένου χρόνου, μεταξύ ιατρικού και μη ιατρικού προσωπικού, για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ» και πως «κατά συνέπεια η συμμετοχή όποιων συναδέλφων στα 2 ψηφοδέλτια σημαίνει ότι αποδέχονται τη λογική της διαίρεσης στα σωματεία».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back