ΕΙΝΗ για την απεργία: «Ένας λόγος παραπάνω»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2022, 11:52

Η ΕΙΝΗ συμμετέχει στην απεργία και τονίζει μεταξύ άλλων ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε ένα παραπάνω λόγο για να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία, πέρα από την στήριξη του εργατικού αγώνα για ψωμί και δικαιώματα μέσα στην κρίση και τον πόλεμο».

Παραπέμπει στη δημόσια διαβούλευση για το «νέο ΕΣΥ» και σε όσα συμβαίνουν στην Ψυχική Υγεία, σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και την Κέρκυρα.

« Πατώντας στην διαχρονική αντίληψη όλων των τελευταίων χρόνων που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζοντας την υγεία σαν κόστος και εμπόρευμα βιάζεται τώρα να βάλει την ταφόπλακα στον τάφο του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Στην διαβούλευση ούτε  τους τυπικούς λόγους να κοινοποιήσει στην ΟΕΝΓΕ το υπό συζήτηση νομοσχέδιο δεν μπήκε, γνωρίζοντας ότι έχει την ομοσπονδία  απέναντι της» αναφέρει η ΕΙΝΗ.

Συμπληρώνει δε ότι με το νέο νομοσχέδιο «καταργείται η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ. Δίνεται η δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό επάγγελμα και ανοίγει την πόρτα σε ιδιώτες γιατρούς για μερική απασχόληση στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Οι ρυθμίσεις αυτές  δένονται στενά με την προηγούμενη ρύθμιση για τα απογευματινά χειρουργεία. Γίνεται έτσι αντιληπτό ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το κόστος  της υγείας μεταφέρεται στις τσέπες των ασθενών».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back